BRUDD: Hadia Tajik og Stefan Heggelund har gått fra hverandre. Bildet er fra Stortingets avslutningsfest på Akershus slott i Oslo i juni 2013.
BRUDD: Hadia Tajik og Stefan Heggelund har gått fra hverandre. Bildet er fra Stortingets avslutningsfest på Akershus slott i Oslo i juni 2013. Foto: Lise Åserud , NTB SCANPIX

Brudd for Tajik og Heggelund

INNENRIKS

Ap-nestleder Hadia Tajik og Høyre-politiker Stefan Heggelund har gått fra hverandre.

Publisert: Oppdatert: 26.02.16 18:31

– Vi er begge dypt private personer og ønsker ikke å dele dette. Men vi forstår at fordi begge har synlige offentlige verv, vil det bli kjent før eller senere uansett, skriver de to stortingsrepresentantene fra Høyre og Arbeiderpartiet i en felles kommentar til NTB.

– Utover dette har vi ingen kommentar, legger de til.

Maktpar

I 2012 bekreftet den da 29 år gamle Hadia Tajik, som tidligere på høsten var blitt kulturminister, at hun hadde blitt kjæreste med den da 28 år gamle Høyre-politikeren.

De hadde truffet hverandre et år tidligere gjennom en felles venninne.

Det unge maktparet giftet seg 28. juni 2014. Bryllupet var omkranset av strengt hemmelighold.

32 år gamle Tajik er født i Rogaland og har vært én av to nestledere i Arbeiderpartiet siden april i fjor. Hun har vært valgt inn på Stortinget siden oktober 2009. 31 år gamle Stefan Heggelund er fra Oslo og har vært innvalgt på Stortinget siden oktober 2013.

Her kan du lese mer om