FRA DØR TIL DØR: Her er byrådsleder Raymond Johansen på vei inn i Oslo kommunes nye luksus-Audi, mens den faste sjåføren åpner døren for ham. Til venstre byrådssekretær Tor Henrik Andersen. Foto: Terje Bringedal VG

Raymond Johansen vil vurdere bilordning på nytt

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bedt om en ny vurdering av sikkerhetssituasjonen og bilvalg i Oslo rådhus.

  • NTB

– Jeg tar dette initiativet slik at bystyret i neste omgang vil kunne ta beslutning om hvilke sikkerhetstiltak som er riktige å ha for Rådhuset basert på et slikt grundig arbeid, sier Johansen i en pressemelding.

Tidligere denne uken ble det kjent at byrådslederen kjøres rundt i en Audi A8. Kritikken går ut på at byrådet ber innbyggerne i Oslo om å la bilen stå, men selv kjører lederen rundt i en klimafiendtlig bensinsluk av en luksusbil – med piggdekk, noe de vil innføre egne avgifter mot.

Fikk du med deg? Oslo er eneste storby med luksusbilordning og sjåfør

Ble etablert etter 22. juli

Johansen ber nå Rådhusets forvaltningstjeneste om å gjøre en bred gjennomgang og analyse av sikkerhetssituasjonen i Rådhuset og for dets ansatte og politikere, hvor også bilordningen vil inngå.

Biltjenesten på Rådhuset ble etablert etter terrorhandlingene 22. juli 2011 – først og fremst av sikkerhetshensyn.

Bellona-Hauge om «Raymobilen»: – Helt avsindig!

Vil ha lavutslippsbiler

– Jeg har samtidig bedt Rådhusets forvaltningstjeneste gjøre en konkret vurdering av om det per i dag finnes lavutslippsbiler i markedet som tilfredsstiller deres krav til sikkerhet, noe de mener det ikke gjorde da de inngikk kontraktene for 9 måneder siden, i juli 2015, sier byrådslederen.

Les også: Her blir det bilfritt innen 2019

Bilkritikken kommer etter måneder med navnekrangling. De rødgrønne i Oslo prøver å få igjennom at byrådet skal kalles byregjering og byrådslederen skal tituleres byregjeringsleder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder