LANGT HJEMMEFRA: Denne nydelige, men utslitte ugla ble funnet på et produksjonsskip 21 mil utenfor Sandnessjøen. Men hjem kom den - i helikopter! Foto: Alexander Lund Foto: ,

Ugle landet 21 mil fra land - fikk helikopterskyss hjem

Denne dødsslitne lille ugla nødlandet på et produksjonsskip 210 kilometer fra land og fikk standsmessig helikopterskyss tilbake til land!

Artikkelen er over fire år gammel

Det var mannskap på det flytende produksjonsskipet Skarv utenfor Nord-Norge-kysten ved Sandnessjøen som oppdaget den lille blindpassasjeren og tok den med seg til land i helikopter etter endt arbeidsøkt.

Alexander Lund fra Oslo, som tok bildet, fikk deretter lagt ut bildet på Facebook-siden til organisasjonen Norsk olje og gass.

LES OGSÅ: Bygde uglekasse, men ugla valgte pipa

– Mange ser for seg at det er så mørkt og dødt og kaldt på norske installasjoner ute i Nordsjøen, men det er faktisk ganske mye liv der ute; fisk, hvaler, sel og fugler. De som jobber der ute viser en rørende omsorg for dyrelivet rundt seg, forteller redaktør for nettstedet norskoljeoggass.no, Kolbjørn Andreassen, til VG.

– Nettopp av den grunn har vi opprettet hashtag'en #dyrelivoffshore hvor vi oppfordrer folk til å sende inn slike bilder. Det som er morsomt i dette tilfellet, er jo at statsminister Erna Solberg har retweetet uglebildet, sier Andreassen.

Husker du denne? Nabolag skaffet seg ugle - ble kvitt rottene!

På organisasjonens Facebook-side kommenterer fotograf Alexander Lund uglens litt dårlige forfatning.

– Den var helt utslitt da vi fant den på dekk. Og viste ingen tegn til bevegelse når vi plukket den opp. Den var nok sliten, skriver han.

Det er ikke mer enn et par uker siden at artsfrenden på bildet under - fotografert av Liss Høyvik Christoffersen - ble funnet på Brage-plattformen i den nordlige delen av Nordsjøen og fraktet til land med båt.

Foto: ,

Det er ikke bare ugler som får hjelp av mannskapene ute i Nordsjøen. Havsula på bildet under nødlandet i sommer på helikopterdekket til Gudrun-plattformen med deler av et garn rundt halsen og den ene foten, forteller fotografen, Lasse Lien.

– Mannskapet om bord tok vare på den og fikk fjernet garnet. Deretter poserte den slik at vi fikk tatt noen fine bilder før den tok vingene fatt igjen.

Foto: ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder