POSERER: Dette bildet publiserte Imran Saber (36) på sosiale medier mandag kveld. Ifølge VGs opplysninger befinner 36-åringen seg for tiden i Dubai. Politiet mener han bevisst forsøkrer å unndra seg forkynning av tiltalen. Foto:Privat,

«Onkel Skrue» møtte ikke i retten - saken blir utsatt

OSLO TINGHUS (VG) Rettssaken mot heleritiltalte Imran Saber (36) ble utsatt da han ikke møtte i retten. Mandag kveld publiserte 36-åringen dette bildet av seg selv.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klokken 09 skulle rettssaken mot 36-åringen etter planen starte i sal 317 i Oslo tinghus. Men stolen ved siden av forsvarerne Øystein Storrvik og Per Danielsen sto tom.

– Når han ikke har vært hos meg for å forberede seg i går, så kommer han ikke i dag. Han kommer ikke. Det er ikke noen endring, sa Storrvik i retten.

Oslo tingrett besluttet derfor at rettssaken blir utsatt. I retten ble det diskutert om saken kunne berammes til oktober, men ingen endelig beslutning ble tatt.

Publiserte bilde

Politiet har ikke fått forkynt tiltalen for Imran Saber. Han er derfor ikke lovlig stevnet.

Ifølge VGs opplysninger befinner 36-åringen, som også kalles «Onkel Skrue» i det kriminelle miljøet, seg i Dubai. Politiet mener 36-åringen bevisst har unndratt seg forkynning av tiltale.

KUNSTSAMLER: Imran Saber (36) avbildet på en Pushwagner-utstilling i 2010. Han eide da selv en rekke malerier av den kjente kunsteren. Politiet mener mye av kunsten hans er kjøpt for penger som stammer fra kriminalitet. Foto:Markus Aaarstad,VG

Det er ikke straffbart å unndra seg forkynning av tiltale.

I retten bekreftet politiet at de via Stevningskontoret har fremskaffet opplysninger at Imran Saber reiste til Dubai i desember.

– Det har ikke tilkommet politiet noen nye opplysninger i går. Imran Saber ankom Dubai 10. desember. Det er ikke fremkommet noen hjemreisedato. Vi er ikke kjent med hvor han er nå, eller om han har noen plan om å komme hit. Han er ikke lovlig stevnet, sa politiadvokat Asmund Riegels i retten.

36-åringen har vært unormalt lite aktiv på sosiale medier de siste ukene. Mandag kveld la han imidlertid ut et bilde av seg selv sammen med to store kattedyr. Det er ikke mulig ut fra bildet å stadfeste når eller hvor det er tatt.

Bildet ble publisert om lag 14 timer før 36-åringen skulle ha møtt i Oslo tingrett.

Bror og mor i retten

Også Imran Sabers storebror (39) og mor (61) er tiltalt i saken. Begge disse møtte i retten tirsdag morgen. Påtalemyndigheten mener det ikke er mulig å fremme saken mot de to uten å få Imran Sabers forklaring i retten.

– Slik påtalemyndigheten ser det, er det nødvendig at Imran Saber er til stede for å fremme saken for de to andre. Hans forklaring er så sentral. Derfor mener vi saken bør utsettes, sier Riegels.

36-åringen, også kjent som «Onkel Skrue», er tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner. Han er også tiltalt for å ha inngått en rekke låneavtaler som påtalemyndigheten mener er en bevisst utnyttelse av enkeltpersoners nød.

Storebroren og moren er kun tiltalt for heleri.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder