EN-ORM OVERRASKELSE: John Busch innrømmer at han lettet en ekstra gang på dyna før han skulle legge seg, etter at han fant denne huggormen under stuebordet onsdag. Foto: Atle Jørstad/Privat.

Fant denne huggormen i stua

NITTEDAL (VG Nett) - Jeg skvatt skikkelig til, sier John Busch (73).

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Onsdag denne uken fikk John Busch (73) fra Nittedal uventet besøk. Da han kom inn fra en luftetur i hagen, hadde en huggorm sneket seg inn den åpne inngangsdøren og lagt seg til rette i stua.

- Jeg så noe på gulvet, under bordet. Jeg måtte se etter to-tre ganger før jeg skjønte hva det var, sier Busch til VG Nett.

PROTOKOLL:Fortell om din mest spesielle dyrehistorie

- Skvatt skikkelig

Det 30 centimeter lange krypdyret var nok til å gi 73-åringen en real støkk, og han løftet en gang ekstra på dyna da han la seg samme kveld, skriver Varingen.

- Jeg skvatt noe skikkelig, gitt. Der og da var huggorm det siste jeg tenkte på, sier han.

Les også:Forhatte skapninger fryser i hjel

Til tross for at huggormen er fredet, så ikke Busch noen annen utvei enn å ta livet av gjesten. Pensjonisten var rådsnar, fant en kost og kakket til huggormen.

Ville ikke ha husdyr

(Artikkelen fortsetter under bildet!)

UBUDEN GJEST: Busch målte huggormen til mellom 30 og 35 centimeter. Foto: Privat


- Den kunne komme til å stikke seg unna og gjemme seg i huset, og jeg hadde ikke så lyst til å leve med en orm som husdyr, sier Busch.

Bildene av ormen tok han med til Reptilparken i Oslo, for å forsikre seg om at det var en huggorm han hadde fått inn i stua. Der bekreftet de 73-åringens antakelser.

Les også:Været fremover avgjør brunsneglenes skjebne

Fortsatt aner ikke Busch hvordan ormen kom seg opp trappetrinnene og inn i stua.

- Jeg fatter det ikke, men den må jo ha kommet seg inn på den måten, sier han.

Sjeldent besøk

Tidligere har 73-åringen bare sett én huggorm på tomta i løpet av 15 år, men nå er han skeptisk til å la døren stå åpen når han er ute.

- Jeg tenker på det nå, men jeg håper jeg blir kvitt skepsisen i løpet av sommeren. Jeg kan jo ikke stenge meg inne, heller. Dette er jo en ting man bare opplever én gang i livet, ler Busch.

Les mer om huggormer påWikipedia.

Han understreker imidlertid at han aldri var redd for ormen.

- Folk er redde for krypdyr, men jeg tror ikke huggormen ville angrepet før den ble redd og skremt. De er jo giftige, men jeg er i hvert fall ikke redd, sier Busch.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder