SAVNET: Denne lille karen har ikke blitt sett siden onsdag ettermiddag.

SAVNET: Denne lille karen har ikke blitt sett siden onsdag ettermiddag. Foto: , Dyreparken

Pappa-panda savnet fra Dyreparken

En rød panda er meldt savnet fra Dyreparken i Kristiansand.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ingen har sett den tre år gamle hann-pandaen siden onsdag ettermiddag, skriver Fædrelandsvennen, som først omtalte saken.

– Det er mulig at den har klatret ut av innhegningen. Men den liker å klatre opp i trær, så vi håper fortsatt den sitter i et tre i parken, sier Rolf-Arne Ølberg, veterinær i Dyreparken, til VG.

Letingen etter pandaen har pågått store deler av torsdag, men mørket gjør at de nå venter til i morgen med å fortsette søket etter den tre år gamle «kattebjørnen».

Han forteller videre at det ikke er første gangen en rød panda har forsvunnet, men at de alltid har funnet dem i god behold.

– Det er en art fra fjellhøydene i Nepal, så den er godt vant til kaldt klima.

Så du denne? Vill bjørn løp rundt på russisk kjøpesenter

SØT LITEN KRABAT: Rolf-Arne Ølberg, veterinær i Dyreparken, forteller at en rød panda er på størrelse med en katt, og veier omkring fem kilo. Det anbefales likevel ikke å klappe den, ettersom den ikke er tam. Foto: , Dyreparken

Ikke klapp den

Hvis den har kommet seg ut av Dyreparken bør ikke folk prøve å fange den eller klappe den. Hvis noen ser pandaen, så ring til Dyreparken, oppfordrer veterinæren.

– Det er ikke et aggressivt dyr, men det anbefales likevel ikke å forsøke å få tak i den. Den er ikke tam og vil derfor ikke like å bli klappet eller forsøkt fanget.

Dyreparken har fire røde pandaer, et voksent par med to unger som ble født tidligere i år. Det er faren som nå er savnet.

Les også: Her er tigerfamilien ute sammen for første gang

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder