PÅ JULEBESØK: Iført antisklisokker og reinsdyr-lue tok Petter med seg julestemningen til Åfjord helsesenter på Fosenhalvøya mandag. Det til stor glede for brukerne.

PÅ JULEBESØK: Iført antisklisokker og reinsdyr-lue tok Petter med seg julestemningen til Åfjord helsesenter på Fosenhalvøya mandag. Det til stor glede for brukerne. Foto: , Henriette Løvstrand

Ponnien Petter bragte julestemning til sykehjemmet

Utkledd som selveste Rudolf skapte shetlandsponnien Petter (10) nok en gang glede ved Åfjord helsesenter på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag.

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han fikk på seg julekostymet for anledningen. Et ordentlig reinsdyr-kostyme, sier ponnieier Henriette Løvstrand (20).

Hun er lærling ved sykehjemmet, og det er ikke første gang hun gjør det lille ekstra for å glede de eldre brukerne ved lærlingeplassen.

Les den utrolige historien: Katten Birgit kom hjem etter 13 år

– Den første gangen jeg tok med Petter på jobb var i november. Siden har flere av brukerne etterspurt et nytt besøk, og jeg ville jo få det til før jul, sier Løvstrand.

Morsomme triks

Mandag denne uken tok Petter på seg julekostymet sitt og ble med matmor på jobb. Det til stor jubel blant brukerne, forteller 20-åringen.

Fikk du med deg denne gladsaken? Karl (89) fikk besøk av ponnien «Bolla» på sykehjemmet

– Flere av brukerne fikk kose med ham, og noen synes det var best bare å se. Jeg tror uansett at de likte besøket, sier Løvstrand.

Det er nemlig mye spesielt med Petter: Han kan både nusse, gi labb og smile på kommando.

Strikket sokker for anledningen

I tillegg til å besøke alle avdelingen på sykehuset som har totalt 90 plasser, ble Petter også med til omsorgsboligene i etasjen under.

Les også: Sunt for eldre å være sosiale

Der fikk de som ville det eksklusive stuebesøk.

GOD STEMNING: Rudolf-antrekket falt i smak hos brukerne på helsesenteret. Foto: , Henriette Løvstrand

Antisklisokkenesom hører med Rudolf-antrekket er strikket av Løvstrand selv – med god hjelp fra noen av brukerne på sykehjemmet.

VG har tidligere skrevet at Åfjord helsesenter ikke overlater de gamle til TV-underholdning. Tidligere har de nemlig fått besøk av både hunder og katter.

Les også: Kaniner på eldrehjem! (krever innlogging)

Utelukkende positivt

Julehistorien har gått sin seiersgang i dag, Avisen Fosna-Folket omtalte den først, før Adresseavisen ga resten av Trøndelag mulighet til å ta del i besøket. Til Adressa sier avdelingsleder Barbro Ugedal ved helsesenteret at alle setter veldig pris på besøkene fra Petter.

– Alle flirer godt, og det er det vi ønsker. Beboerne får et glimt av noe annet, og vi får gode historier. Mange har hatt hest selv, og det blir et samtaletema i tiden etterpå, forteller hun, og legger til at julebesøket denne uken var utelukkende positivt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder