NEKTER STRAFFSKYLD: Her er forsvarer John Christian Elden sammen med sin terrorsiktede klient, Ubaydullah Hussain, under et rettsmøte i januar.
NEKTER STRAFFSKYLD: Her er forsvarer John Christian Elden sammen med sin terrorsiktede klient, Ubaydullah Hussain, under et rettsmøte i januar. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Krever forlenget fengsling av Ubaydullah Hussain

INNENRIKS

PST ønsker å beholde islamisten Ubaydullah Hussain (30) i varetekt i fire nye uker. Stor fare for at han vil begå nye straffbare handlinger dersom han løslates, er begrunnelsen.

  • NTB
Publisert:

Hussein ble torsdag framstilt for fornyet varetektsfengsling i Oslo tingrett. Han har sittet fengslet siden 10. desember i fjor, siktet for å ha rekruttert fremmedkrigere til IS. Han er også siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved påvirke og true et vitne i en sak som er under etterforskning.

Lederen av gruppa Profetens Ummah sa seg torsdag ikke skyldig i siktelsen og begjærte seg løslatt.

Tirsdag 8. desember i fjor ble Hussain pågrepet og varetektsfengslet fordi PST mener han truet en 17 år gammel gutt som har vitnestatus i etterforskningen mot Hussain og den terrorsiktede 18-åringen som ble stoppet på vei til Syria.

Les også: Ubaydullah Hussain: Slik ble han ekstrem

Hussain har de siste årene fremstått som en lederskikkelse i det islamistiske miljøet, blant annet gjennom hans fremtredende rolle i Profetens Ummah.

Islamisten har kommet med flere uttalelser som har vekket oppsikt i mediene, blant annet i et intervju med VGTV hvor han støttet halshuggingene til terroristene i IS.

30-åringen er tidligere straffedømt for trusler. Han har også vært tiltalt for terroroppfordring, men Borgarting lagmannsrett frifant ham for dette.

Her kan du lese mer om