UTÅLMODIGE: Køen på E18 ble for mye for flere bilister søndag, så de kjørte like gjerne i motsatt kjøreretning. Foto: Jørund Flaa/NTB scanpix

– Bilister kjørte mot kjøreretningen for å slippe kø

Flere bilister ble så utålmodige da det søndag oppsto kø på E18 ved Lillesand, at de snudde og kjørte i motsatt retning på motorveien. Politiet er oppgitt og rasende.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er noen som ikke burde hatt sertifikat! sier en oppgitt operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Agderposten.

Det var etter en ulykke hvor tre biler kolliderte i Skifjelltunnelen i Lillesand tidlig søndag ettermiddag at E18 ble stengt i en periode.

Flere bilister fikk ikke med seg at tunnelen ble stengt på grunn av bilberging, og at østgående trafikk ble dirigert over på en omkjøringsvei.

Det oppsto kø på E16, og da valgte flere bilister, minst seks biler, å snu og kjøre imot kjøreretningen, bare få minutter før veien ble åpnet igjen. Sjansen for å treffe på motgående trafikk i høy hastighet i 100-sonen ville derfor har vært stor. E18 er atskilt med midtdelere på strekningen.

Politiet opplyser til Agderposten at hvis bilistene hadde blitt stoppet av politiet, hadde de mistet førerkortet på stedet.

– For det første er det ulovlig. For det andre må du være passe dum for å gjøre noe slikt, sier operasjonsleder Klausen.

Ulykken i tunnelen skjedde ifølge avisen fordi en kvinne valgte å kjøre ut på siden inne i tunnelen og sette på nødblink på grunn av en «rabiat unge» i baksetet. Tre personer ble lettere skadd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder