SIKTEDE: Barnehageassistenten har erkjent overgrep mot fem barn i to forskjellige barnehager etter at han ble pågrepet fredag. Foto: PRIVAT

Venninne av voldtektssiktet: – Dette gjør så utrolig vondt

BERGEN/OSLO (VG) Kolleger og venner hadde ingen mistanke mot barnehageassistenten. Først da fireåringen betrodde seg til foreldrene ble dobbeltlivet hans avslørt.

 • Christina Quist
 • Jarle Grivi Brenna
 • Gordon Andersen
 • Dennis Ravndal
 • Sigrid Helene Svendsen

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg har alltid sett på ham som en som er genuint glad i barn. Han har alltid jobbet med barn, han har tatt seg av barn som ikke hadde det så godt. Det er helt uforståelig for meg at han kan ha gjort noe slikt, forteller en venninne av mannen til VG.

Hun forteller at hun har kjent mannen i trettiårene flere år, og hun er knust over å få vite at mannen nå har erkjent å ha forgrepet seg på fem barnehagebarn.

– Dette gjør så utrolig vondt. Jeg har kjent ham i mange år, eller, jeg har trodd jeg har kjent ham. At et menneske du trodde du kjente så godt kan gjøre noe slikt, jeg forstår det ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal tenke, forteller hun.

Bakgrunn: Innrømmer overgrep mot fem barnehagebarn

Kvinnen forteller at mannen har vært aktiv i idrett i flere år. Hun har gjennom gjennom årene de har vært venner alltid sett på ham som en morsom og hyggelig mann, og forteller at hun aldri har hatt noe å utsette på ham.

– Han snakket mye om barn og barneidrett, og han hadde mange gode tanker rundt dette. Jeg begriper ikke dette, forteller hun.

Barnehagebestyrer: – Det gjør oss sinte

Mannen som er siktet for voldtekt av en fire år gammel gutt i Bergen, tilsto også overgrep mot fire andre barn da han ble konfrontert med beskyldningene av politiet. Tre av barna går i den kommunale barnehagen hvor mannen arbeidet frem til fredag. De to andre forholdene har skjedd i en annen barnehage i Bergen.

Fireåringens foreldre: – Hadde et lite håp om at det bare var fantasi

– Du blir helt satt ut. Det han har gjort er virkelig svikefullt. Han har lurt oss. Han har ikke vært den han ga seg ut for, og det gjør oss sinte. Vi stolte på ham, sier barnehagebestyreren til VG.

Den voldtektssiktede mannen er i begynnelsen av 30-årene og oppvokst på Østlandet. Han begynte å jobbe deltid på en skole utenfor Oslo allerede som 19-åring. Siden da har han arbeidet med barn. De siste fem årene i forskjellige barnehager i Bergen. To ganger ble det hentet inn vandelsattest, men siden siktede er tidligere ustraffet, så viste ikke disse at noe var galt.

– Han var veldig flink til å ivareta barna. Han var flink i foreldresamarbeidet og godt likt av alle, forteller barnehagebestyreren.

I SJOKK: Rolf Knudsen, som er bistandsadvokat for familien til fireåringen, forteller at foreldrene forsøker å takle situasjonen på beste vis. Foto: Paul S. Amundsen VG

Tirsdag måtte de gi barna en forklaring på hvorfor assistenten ikke kommer tilbake.

Les også: Barnehageansatt har tilstått overgrep mot fem ofre

– Vi fortalte at han har gjort noe som ikke er lov mot barn og når voksne gjør noe som ikke er lov, så kan de ikke jobbe i barnehage lenger. Da må de vekk og snakke med politiet. Da spurte de videre om han er i fengsel. Barn er opptatt av det. Det bekreftet vi at han var. Da var de fornøyde og det kom ikke så mange flere spørsmål. Da ville de leke, forteller barnehagebestyreren.

Mannen klarte å holde sin mørke hemmelighet skjult for omverdenen i mange år. Da politiet undersøkte PC-en til siktede etter fredagens pågripelse ble det klart at han hadde lastet ned bilder og video av barneovergrep siden midten av 2000-tallet.

Barndomsvenninne: Det er slik man bare leser om

Pågripelsen – og den alvorlige siktelsen – er også et sjokk for vennene som vokste opp med mannen på Østlandet.

– Jeg hadde aldri trodd at han var en slik person. Mitt inntrykk var at han var en velfungerende og sosialisert person, som hadde fått et godt liv da han flyttet til Bergen. I barndommen var han litt innesluttet, sier kvinnen i 30-årene til VG.

Hun er venn med den voldtektssiktede barnehageassistenten på Facebook.

– Det er ekkelt å tenke på at jeg har delt bilder av barna mine på Facebook og andre sosiale medier der han er. Jeg er en person som uansett tenker meg godt om rundt hva jeg publiserer, men dette var ubehagelig. Det er slik man bare leser om og tenker skjer andre steder, og så har man plutselig en slik person på vennelisten sin, sier kvinnen.

Aktiv i barne- og ungdomsidrett

Den siktede mannen har også vært aktiv i barne- og ungdomsidrett i mange år. VG har vært i kontakt med flere som har vært en del av dette miljøet, og de forteller at pågripelsen - og mannens erkjennelser - kommer som et sjokk på dem. Flere kan ikke forestille seg at han kunne stå bak så alvorlige forhold.

Politiet vil ikke kommentere om de har foretatt avhør eller andre etterforskningsskritt opp mot dette miljøet.

– Han var innom oss en veldig kort periode for noen år siden, men han laget så mye bølger og uro at vi ikke ville bruke ham. Men jeg vet at han er aktiv i dette miljøet, sier en leder for et idrettslag i Bergen-området.

Les også

 1. Fireåringens foreldre: – De hadde et lite håp om at det bare var fantasi

  BERGEN (VG) Torsdag kveld sto fireåringen opp fra sengen og fortalte foreldrene historien som gjorde at de slo alarm.
 2. Innrømmer overgrep mot fem barn på to barnehager

  BERGEN (VG) Mannen som har innrømmet overgrep mot fem ofre på to barnehager har jobbet med barn flere steder i landet…
 3. Barnehageansatt har tilstått overgrep mot fem ofre

  Mannen i 30-årene, som er siktet for voldtekt av en fire år gammel gutt, har også erkjent overgrep mot fire andre ofre.
 4. Barnehageansatt i Bergen:
  Delte overgrepsbilder på nett

  BERGEN (VG) Den voldtektssiktede mannen innrømmer å ha delt overgrepsmateriale av barn på nettet.
 5. Barnehageansatt siktet for voldtekt: Gutt (4) fortalte om overgrep

  BERGEN (VG) Den barnehageansatte mannen i 30-årene ble siktet for voldtekt etter at gutten (4) betrodde seg til…

Mer om

 1. Barnehageansatt siktet for voldtekt
 2. Krim
 3. Bergen

Flere artikler

 1. Innrømmer overgrep mot fem barn på to barnehager

 2. Bergen: Voldtektssiktet har vært tiltrukket av barn i flere år

 3. Retten fikk se barneavhør i overgrepssak: – Han sa «ikke si noe til noen»

 4. Barnehageansatt siktet for voldtekt: Gutt (4) fortalte om overgrep

 5. Barnehageansatt har tilstått overgrep mot fem ofre

Fra andre aviser

 1. Foreldre til gutt (4): Barnehagen skal være et trygt sted å sende sine barn

  Aftenposten
 2. Foreldre til gutt (4): Barnehagen skal være et trygt sted å sende sine barn

  Aftenposten
 3. Forsvareren: - Han er sterkt preget og innser alvoret i saken

  Aftenposten
 4. Mann pågrepet i barnehage i Bergen, siktet for voldtekt

  Bergens Tidende
 5. Mann pågrepet i barnehage i Bergen – siktet for voldtekt

  Aftenposten
 6. Siktet har innrømmet overgrep i to barnehager

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder