Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante var stridens kjerne, og saken er nå avgjort til fordel for Hunderfossen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Hunderfossen vant over Caprino om berg-og-dal-bane

Høyesterett har avvist Caprino Filmcenters anke, og Hunderfossen familiepark får dermed lov til å bruke navnet «Il Tempo Extra Gigante» på sin berg-og-dal-bane.

Det betyr at dommen fra Eidsivating lagmannsrett fra november 2017 blir stående, og at Hunderfossen familiepark i Fåberg i Oppland og Aukruststiftelsen vant opphavskampen, melder TV 2.

Striden dreide seg om hvem som hadde opphavsretten til bilen Il Tempo Gigante etter at animatøren og filmskaperen Ivo Caprino i 1968 innledet et samarbeid med forfatteren, humoristen og tegneren Kjell Aukrust.

Striden har pågått siden 2014, da Hunderfossen familiepark bygde berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante.

Husker du? Caprino reagerte på ny «Flåklypa»-film

Caprino Filmcenter mente Hunderfossen ikke hadde rett til å bygge en slik berg-og-dal-bane, som hadde utseendet og navnet til bilen fra «Flåklypa»-filmen.

– Hunderfossen familiepark og Aukruststiftelsen kan konstatere at vi ikke har gjort noe galt i byggingen og driften av Il Tempo Extra Gigante, sier konsernsjef i Hunderfossen Familiepark, Per Arne Slapø til TV 2.

les også

Caprino tapte Il Tempo Gigante-striden i Høyesterett

– Da er saken endelig over. Det fikk vi beskjed om i ettermiddag og det er veldig gledelig, sier Slapø til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder