KNIVSTIKKING: Birkelunden, der knivstikkingen skjedde, er et område med mange utesteder og restauranter. Foto: Frank H. Evensen

Kvinne i 20-årene knivstukket i Oslo: Politiet tror hun var et tilfeldig offer

Kvinnen ble knivstukket på åpen gate på Grünerløkka i Oslo litt etter klokken 03. Politiet beskriver voldshandlingen som uprovosert og tilfeldig.

Én mann i midten av 40-årene ble pågrepet få minutter senere.

Politiet fikk meldingen om knivstikkingen ved Birkelunden på Grünerløkka klokken 03.11. Kvinnen ble kjørt til sykehus etter å ha fått behandling på stedet.

Politiet opplyser at kvinnen var oppegående, ved bevissthet og snakket med politiet før hun ble kjørt til sykehus.

Kvinnen er operert på Ullevål sykehus, og tilstanden hennes betegnes nå som stabil, opplyser vaktleder Jørn Nilsen i Kriminalvakta i Oslo til VG i 09.15-tiden.

– Vi har planer om å avhøre henne enten i kveld eller i morgen, sier Nilsen.

– Helt uprovosert

Kvinnen ga selv politiet vitnebeskrivelser av mannen som førte til at politiet pågrep ham i nærheten, kort tid etter knivstikkingen.

Hendelsen skjedde på gateplan, ikke langt fra Paulus kirke. Kvinnen ble stukket i mageregionen, ifølge operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt.

Politiet opplyser at knivstikkingen fremstår som tilfeldig.

– Etter avhør og undersøkelser på stedet tyder det på at disse ikke kjente hverandre i det hele tatt. Gjerningspersonen har gått rett bort og stukket fornærmede helt uprovosert og tilfeldig. Det er en veldig stygg sak, sier operasjonsleder Tore Solberg til VG i 05-tiden.

Ifølge Nilsen er motivet foreløpig ukjent.

Mannen, som ifølge politiet er norsk statsborger, blir etter planen avhørt i løpet av søndag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder