• Slik skal munnbind-rådene følges opp

  Fra mandag oppfordres folk til å bruke munnbind på kollektivtrafikk i Oslo, til og fra Oslo og i Indre Østfold. Foreløpig gjelder anbefalingen i 14 dager.

  Publisert 16. august, kl. 14:42

 • På spørsmål om Helsedirektoratet skal kontrollere munnbind-rådet, sier Helsedirektør Bjørn Guldvog at de har tillit til at folk forstår alvoret i situasjonen og følger de rådene helsemyndighetene gir.

 • – Det er ikke aktuelt å bruke politi til å kontrollere etterlevelse av anbefalingen. Om lokale transportselskaper velger å bruke vektere eller annet personell til å veilede de reisende må selskapene selv vurdere, sier han.

 • I Oslo er det Ruter som har ansvar for T-baner, trikker og busser. Pressevakt Knut-Martin Løken sier de ikke har myndighet til å hverken pålegge folk å ta på seg munnbind eller påføre dem konsekvenser.

 • – Dette er en anbefaling og ikke et lovverk, sier han.

  Han bekrefter at dersom man går på en buss, T-bane eller trikk uten munnbind, vil man ikke bli bedt om å gå av.

 • Løken forteller at det fortløpende vil bli plassert nye plakater med de nye reiserådene på alle Ruters busser, trikker og T-baner.

 • Kommunikasjonssjef i Vy, Nina Schage sier at heller ikke de kommer til å be folk om å gå av toget dersom man ikke bruker munnbind.

  – Dette er frivillig. Det er passasjerer eget ansvar å ha med munnbind og holde en meters avstand. Hvis det er fult oppfordrer vi til å se om du kan velge en annen avgang, sier hun.

Artikkelen er over ett år gammel

Flere artikler

 1. Nye munnbind-råd – slik skal de følge opp

 2. Helsearbeidere mener for få bruker munnbind: – Veldig trist at anbefalingene ikke følges

 3. Munnbind-anbefaling i kollektivtrafikken: – Overrasket over at ikke flere har det på

 4. Coronasituasjonen i Oslo: Innfører forbud mot at flere enn ti personer samles i private hjem

 5. Bruker folk munnbind?