Har funnet bil etter skyteepisode - jakter nok en bil

Roy Haagensen (47) sto ute og drakk morgenkaffen da han hørte høylytt krangling - etterfulgt av to høye smell. Politiet har funnet én bil etter episoden.

 • Sven Arne Buggeland
 • Synne Eggum Myrvang
 • Andreas Løf
 • Tore Kristiansen (foto)

Ved 11-tiden bekrefter politiet overfor VG at de har funnet en bil de setter i direkte tilknytning til skyteepisoden på Observatorie terrasse på Skillebekk i Oslo. Klokken 14 er fortsatt ingen pågrepet, og politiet søker fortsatt bredt.

Politiet fikk først melding om hendelsen rundt klokken 09.50. Bilen politiet har kontroll på, ble funnet i Trelastgata, bekreftet operasjonsleder Vidar Pedersen til VG en time senere. VG skrev først at politiet hadde stanset bilen, men den sto parkert og var tom da politiet fant den.

– Vi behandler den som fornærmet i saken og vet hvem som eier den, men har ikke funnet eieren. Vi antar at det er denne det er løsnet skudd mot, sier Pedersen.

KONTROLL PÅ BIL: Denne bilen fant politiet i Trelastgata. Politiet jakter fortsatt enda en bil. Foto: TORE KRISTIANSEN, VG

Politiet har ikke gjort noen pågripelser i saken. Det er uklart hvor mange som har vært involvert i episoden, og søket etter den andre bilen fortsetter. Pedersen sa tidligere at politiet tror både gjerningsperson og eventuelle skadede er i de to bilene som forlot Observatorie terrasse etter hendelsen.

– Sånn det fremstår for oss har både den bilen det ble skutt fra og den bilen det ble skutt mot forsvunnet fra stedet. I verste fall er det skadede i begge bilene, sier Pedersen.

Ble vitne til hendelsen

Roy Haagensen (47) bor like i nærheten, og var ute sammen med kona og ei venninne for å drikke kaffe, da fikk med seg dramaet på 60–70 meters avstand:

– Vi står her og prater, det er mer stille enn vanlig nå, og plutselig hører vi høylytt krangling og skriking oppe på haugen der, sier Haagensen.

– Plutselig kommer det to kraftige smell, rett etter hverandre. Fram til i dag er dette en av byens stilleste gater. Det pågikk veldig kort tid, sier han.

VITNE: Roy Haagensen hørte skuddene fra altanen i Munkedamsveien, like nedenfor åstedet. Foto: TORE KRISTIANSEN

Haagensen beskriver nabolaget som veldig stille og at hendelser som dette er ting han forventer å se kun på nyhetene. Det er rushtrafikken som vanligvis lager støyen her. Etter smellene forklarer Haagensen at det smeller i bildører - før han hører en bil kjører av gårde.

—Jeg innbiller meg at det er en bil med flere mennesker, den kommer hit - kjefter og smeller, og drar igjen. Etterpå var det superstille. Det er egentlig flaks at barnehagen her er stengt nå, den ligger bare 50 meter fra skuddstedet, sier 47-åringen.

Ifølge daglig leder i barnehagen, Stine Haabet, var det seks barn i barnehagen som er coronastengt, men de var innendørs da hendelsen skjedde og fikk ikke med seg det som skjedde.

Flere artikler

 1. Mann i 20-årene skutt - politijakt på Lørenskog

 2. Tre skadet etter skyteepisode i Arendal – en pågrepet

 3. Klubbhus på Høybråten totalskadd i brann

 4. «Idol»-Tore i kollisjon på oppkjøring – måtte avbryte

 5. Elleve døde etter skytedrama i Tyskland – etterforskes som terror

Fra andre aviser

 1. Skyting mellom to biler på Frogner

  Aftenposten
 2. Mann skutt i beinet i Lørenskog - to tenåringer anholdt

  Aftenposten
 3. Mann skjøt mot insti­tusjon – pågrepet av væpnet politi

  Fædrelandsvennen
 4. Knivstikkingen i Sandnes: Utvider siktelsen til drapsforsøk

  Fædrelandsvennen
 5. Politiet jakter gjerningspersoner: To bilister skutt mot i Oslo

  Aftenposten
 6. Politiet har anholdt ti personer på Tøyen: Løp inn i bakgård med brostein og metallrør

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder