Har funnet bil etter skyteepisode - jakter nok en bil

Roy Haagensen (47) sto ute og drakk morgenkaffen da han hørte høylytt krangling - etterfulgt av to høye smell. Politiet har funnet én bil etter episoden.

  • Sven Arne Buggeland
  • Synne Eggum Myrvang
  • Andreas Løf
  • Tore Kristiansen (foto)

Ved 11-tiden bekrefter politiet overfor VG at de har funnet en bil de setter i direkte tilknytning til skyteepisoden på Observatorie terrasse på Skillebekk i Oslo. Klokken 14 er fortsatt ingen pågrepet, og politiet søker fortsatt bredt.

Politiet fikk først melding om hendelsen rundt klokken 09.50. Bilen politiet har kontroll på, ble funnet i Trelastgata, bekreftet operasjonsleder Vidar Pedersen til VG en time senere. VG skrev først at politiet hadde stanset bilen, men den sto parkert og var tom da politiet fant den.

– Vi behandler den som fornærmet i saken og vet hvem som eier den, men har ikke funnet eieren. Vi antar at det er denne det er løsnet skudd mot, sier Pedersen.

KONTROLL PÅ BIL: Denne bilen fant politiet i Trelastgata. Politiet jakter fortsatt enda en bil. Foto: TORE KRISTIANSEN, VG

Politiet har ikke gjort noen pågripelser i saken. Det er uklart hvor mange som har vært involvert i episoden, og søket etter den andre bilen fortsetter. Pedersen sa tidligere at politiet tror både gjerningsperson og eventuelle skadede er i de to bilene som forlot Observatorie terrasse etter hendelsen.

– Sånn det fremstår for oss har både den bilen det ble skutt fra og den bilen det ble skutt mot forsvunnet fra stedet. I verste fall er det skadede i begge bilene, sier Pedersen.

Ble vitne til hendelsen

Roy Haagensen (47) bor like i nærheten, og var ute sammen med kona og ei venninne for å drikke kaffe, da fikk med seg dramaet på 60–70 meters avstand:

– Vi står her og prater, det er mer stille enn vanlig nå, og plutselig hører vi høylytt krangling og skriking oppe på haugen der, sier Haagensen.

– Plutselig kommer det to kraftige smell, rett etter hverandre. Fram til i dag er dette en av byens stilleste gater. Det pågikk veldig kort tid, sier han.

VITNE: Roy Haagensen hørte skuddene fra altanen i Munkedamsveien, like nedenfor åstedet. Foto: TORE KRISTIANSEN

Haagensen beskriver nabolaget som veldig stille og at hendelser som dette er ting han forventer å se kun på nyhetene. Det er rushtrafikken som vanligvis lager støyen her. Etter smellene forklarer Haagensen at det smeller i bildører - før han hører en bil kjører av gårde.

—Jeg innbiller meg at det er en bil med flere mennesker, den kommer hit - kjefter og smeller, og drar igjen. Etterpå var det superstille. Det er egentlig flaks at barnehagen her er stengt nå, den ligger bare 50 meter fra skuddstedet, sier 47-åringen.

Ifølge daglig leder i barnehagen, Stine Haabet, var det seks barn i barnehagen som er coronastengt, men de var innendørs da hendelsen skjedde og fikk ikke med seg det som skjedde.

Flere artikler

  1. Mann i 20-årene skutt - politijakt på Lørenskog

  2. Mann funnet med stikkskader i Oslo – en pågrepet

  3. Elleve døde etter skytedrama i Tyskland – etterforskes som terror

  4. Terrorangrepet i Tyskland: Overvåkingsvideo skal vise den antatte gjerningsmannen

  5. Hemsedal uten skiturister: – Det er veldig spesielt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder