BYTTER: Til vanlig er hun fjellklatrer og ekspedisjonsfarer. Nå forventer Cecilie Skog å ta på seg sykepleieruniformen igjen. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

Cecilie Skog har meldt seg til helsetjeneste

Eventyreren Cecilie Skog er egentlig sykepleier. Nå oppfordrer hun alle med helsefaglig bakgrunn til å melde seg til tjeneste - slik hun gjorde denne uken.

  • Jenny-Linn Lohne

Mandag gikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ut med en oppfordring om at alle med helsefaglig kompetanse burde melde seg til tjeneste for å hjelpe helsevesenet med corona-krisen.

Den oppfordringen har Cecilie Skog tatt. I går registrerte hun seg på Oslo kommunens nettside hvor de søker helsepersonell.

– Først og fremst så tenker jeg at dette er en dugnad og akkurat nå handler det om å vise samhold og solidaritet, sier Skog til VG.

Hun har i likhet med alle andre fått sine kommende planer avlyst.

SE OGSÅ: TV-pastor og Visjon Norge-eier Jan Hanvold tar gjesten i hånden og sier de ikke tror på coronaviruset i tirsdagens direktesending fra den kristine TV-kanalen. Dette får politisk redaktør i Vårt Land, Berit Aalborg til å rase.

les også

Norge må rasjonere smittevernutstyret: Kritisk, mener Høie

– Jeg har plutselig masse kapasitet, bortsett fra at jeg har to barnehagebarn. Men de har jo en pappa og de tilbyr barnehageplasser til helsepersonell. Så det må ikke hindre en å melde seg, sier hun.

Skog er opprinnelig utdannet sykepleier og jobbet i flere år på Ullevål sykehus, før hun i 2003 gikk over til å bestige fjell og gjennomføre ekspedisjoner på heltid.

– Det er mange ulike områder man trenger kompetansen vår på, f.eks svare på informasjonstelefon, etter opplæring i smittevern gå inn i vanlig turnusarbeid i helsetjenesten, legevakt og sykehjem.

Nå venter hun egentlig bare på en tilbakemelding.

– Nå skal det først kartlegges hvilket området jeg passer til og så kommer det sikkert ganske snart.

Tidligere tirsdag skrev Dagbladet at omkring 1800 hadde meldt seg til tjeneste for Oslo kommune.

Les også

Flere artikler

  1. Høie: Ber landets helsestudenter melde seg til corona-tjeneste

  2. Bruk meg!

  3. Passasjerer fra områder med utbredt coronasmitte må melde seg på flyplassen

  4. Etterlyser egen coronatelefon for risikogruppene

  5. Gunnvor (73) er tilbake i jobb som sykepleier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder