Foto: NTB scanpix

Frp vil gjøre det lettere å ta oppkjøring

Vil gjøre det lettere å ta oppkjøring

  • Siri Nilsen Ahmer

Artikkelen er over ett år gammel

Elever ved videregående får ikke lenger fravær for obligatoriske kjøretimer som er vanskelige å kombinere med skole. Frp vil nå gjøre oppkjøringen enda enklere.

les også

Frp vil liberalisere reglene for oppkjøring


Foto: NTB scanpix

Fremskrittspartiet (Frp) ønsker å liberalisere reglene rundt oppkjøring ved å gi private kjøreskoler lov til å være sensor for hverandres elever.


Foto: NTB scanpix

I dag ligger ansvaret hos trafikkstasjonene under Statens vegvesen. Roy Steffensen fra partiet mener at å åpne for at også andre enn staten kan ordne med førerprøven, vil senke ventetiden for å ta oppkjøring.


Foto: NTB scanpix

Morten Stordalen (Frp) peker på at det finnes løsninger hvor andre enn staten kan godkjenne førerkort, for eksempel for båt, truck eller kran. Han sier også at mange må ta flere timer mens de venter på time for oppkjøring, noe som gjør det dyrere for dem.


Foto: UNSPLASH

Men forslaget får kritikk. Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) er skeptiske, og frykter forslaget vil skape «interessekonflikter og usunne bindinger».

Forsiden - ATL – Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Foto: NTB scanpix

Torgeir Abusdal fra ATL tror hverken skoler eller elever vil komme godt ut av det. – Det vil være uheldig om man på et sted med to trafikkskoler, hvor man konkurrerer om elevene, skal være sensor for hverandres elever, sier han.:white_small_square:Endringene som gjør at elever ikke skal få fravær for obligatoriske kjøretimer, trådte i kraft 1. august.
:white_small_square:De delene av opplæringen som det gis dokumentert fravær for, er et fire timers sikkerhetskurs på bane, samt del to og tre (totalt 9 timer) av sikkerhetskurs på vei.
:white_small_square:Obligatorisk trafikalt grunnkurs og førerprøven gir ugyldig fravær.

Foto: UNSPLASH

Les også

  1. Nå blir kjøretimer i skoletiden gyldig fravær

    Siden 2016 har kjøreopplæring i skoletiden vært registrert som ugyldig fravær.

Flere artikler

  1. Frp vil liberalisere reglene for oppkjøring

  2. Teoriprøve og førerprøve kan bli endret

  3. Reiste flere timer for å ta teoriprøve: – Et kaos uten like

  4. Hareide kan ikke si når føreropplæring kan starte igjen

  5. Vil utvide fraværsgrensen i skolen