SKAL HA MISTET DEL: En bil skal ha blitt truffet da deler av kapellet på vogntoget løsnet. Foto: Jan Kåre Ness

Gjenstand fra vogntog skal ha truffet bil - én døde

Ifølge vitner på stedet skal vogntoget ha mistet en gjenstand som traff en bil som kjørte i motsatt retning. En utenlandsk mann i 40-årene døde i ulykken.

– Lastebilen mangler en stor bit av kapellet, og det kan hende det er denne delen som har truffet bilen, sier operasjonsleder Brit Randulff.

Vogntoget kjørte videre etter ulykken på Stord, men ble ved 07.30-tiden stanset etter at politiet søkte med flere patruljer.

– Det er umulig å si om føreren har stukket av. Det er ikke sikkert vedkommende har lagt merke til det en gang, så per nå holder vi det helt åpent, sier Randulff til VG rundt klokken 7.15.

Etter avhør av føreren av vogntoget opplyser politiet at det tyder på at mannen ikke forstod omfanget av hendelsen. Sjåføren har status som mistenkt.

I en pressemelding torsdag formiddag opplyser politiet at sjåføren av vogntoget er avhørt, men at de ikke vil gå nærmere inn på hans forklaring, utover at det han forklarer kan tyde på at han ikke har forstått omfanget av hendelsen.

To personer satt i varebilen som ble truffet. Passasjeren i bilen er fysisk uskadd. Den døde mannen er utenlandsk statsborger. Han skal være i 40-årene, ifølge BT. Politiet jobber med varsling av mannens pårørende. De bor ikke i Norge, skriver NTB.

KØ: Det er lange køer i området etter ulykken. Politiet jobber med omkjøring. Foto: Tipser

Politiet ble varslet om ulykken på Stordbrua klokken 06.45.

Det var torsdag lange køer i området. Stordbrua på E39 var stengt i flere timer etter ulykken. Like etter klokken 13.30 er den igjen åpen for trafikk.Også Bømlafjordtunnelen og Bømlabrua var stengt i flere timer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder