KREATIV LØSNING: Brudgom Erling Håmsø fikk overveldende respons på sin kreative og selvironiske tale til under bryllupet tidligere i sommer.
KREATIV LØSNING: Brudgom Erling Håmsø fikk overveldende respons på sin kreative og selvironiske tale til under bryllupet tidligere i sommer.

Her holder Erling bryllupstale - uten å si et eneste ord

INNENRIKS

(VG Nett) Erling Håmsø har taleangst. Derfor gjennomførte han bryllupstalen uten å åpne munnen.

Publisert: Oppdatert: 04.07.12 21:32

Den 30. juni hadde Erling Håmsø den nesten udelte gleden av å gifte seg med Ragnhild Steensland Dahle. Problemet var bryllupstalen som han hadde grudd seg for i over halvannet år før bryllupet.

Håmsø sier til VG Nett at han i likhet med mange andre nordmenn lider av mild angst for å snakke foran store folkemengder.

- Jeg visste at dette er et høydepunkt i et bryllup. Alle skal bli rørt og alle skal le, det hjelper ikke akkurat på presset, sier Håmsø.

Ikke bare var det et problem å snakke foran folk, et annet problem var hvordan han skulle reagere hvis tilhørerne ble rørt av det han sa.

- Jeg blir fort rørt av mine egne ord og hadde jeg blitt rørt, så ville nok kona blitt rørt hun også. Da hadde det hele blitt ei smørje. Å ikke klare å holde talen fordi jeg hulket, det var den største redselen, sier Håmsø.

Godt mottatt

Dermed måtte han finne en annen løsning på problemet med bryllupstalen.

I forkant av bryllupet hadde han flere ideer til løsning. Han vurderte både å lage en film og å lage et show med vennene sine, men to uker før bryllupet kom han på ideen med en Power Point-presentasjon.

Og ideen ble mildt sagt godt mottatt.

- Alle var nervøse for meg, stakkars Erling skal holde tale tenkte de nok. Da jeg kom med det første smilefjeset og folk brøyt ut i latter, da forsto jeg at det funket, sier Håmsø.


Bruden var også fornøyd med resultatet. Hun hadde faktisk selv vurdert en powerpoint-presentasjon, men gikk bort fra det i siste liten.

Fornøyd brud

- Jeg måtte bare le. Dette er så typisk ham som det kunne bli. Jeg ble veldig positivt overrasket, særlig når han skulle lese det diktet. Det er Erling i et nøtteskall, sier Ragnhild Steensland Dahle.

Broren til Håmsø, som er kameramann i videoen, var også imponert over det som ble prestert.

- Utrolig kreativ måte å sno seg unna selveste brudgomstalen, og det er uten tvil den morsomste talen jeg har opplevd, sier Andreas Borge Håmsø.