MÅTTE NØDLANDE: Et Widerøe-fly måtte torsdag foreta en kontrollert nødlanding på Flesland etter en motorbrann. Brann- og redningsmannskaper skumla flyet etter landing. Foto: Scanpix

Fly nødlandet på Flesland etter brann i motor

(VG Nett) Alle nødetater rykket ut på Bergen lufthavn Flesland torsdag ettermiddag da et Widerøe-fly meldte om problemer.

  • Dyveke Nilssen
  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Flyet var inne på rutinesjekk i Bodø og skulle tilbake til Bergen da kapteinen fikk melding om indikasjon på brann i en motor, opplyser informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll, til VG Nett.

- Han har da gitt beskjed om «mayday». Det er to brannslukningsflasker som er knyttet opp mot motoren som er blitt fyrt av og så har man foretatt en kontrollert nødlanding, sier Brandvoll.

Slo alarm før landing

Politiet sier til VG Nett at det har vært brann i den ene motoren.

- Flyet landet helt greit med en motor. Det skal ikke være noen som er skadet, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til VG Nett.

Widerøe har undersøkt flyet etter at det landet, og sier at det kan se ut som at det hele var en falsk brannalarm.

- Etter de første inspeksjonene ser det ikke ut som at det har vært brann, sier Brandvoll.

Flyet, Widerøes rute WF9006 som kom fra Bodø til Bergen, skal ikke ha vært i rute.

Det var fem personer om bord, alle en del av Widerøes crew. Det skal ha slått alarm like før flyet skulle inn for landing.

- Det var full utrykning til Flesland med sykebiler og brannbiler, og vi rykket ut for å stå klar for å ta mot flyet. Dette er faste prosedyrer som ble fulgt, sier Alf Sognefest, som er terminalsjef på Flesland, til VG Nett.

Forsinkelser

Sognefest opplyser at flyet ble rutinemessig skumlagt da det landet. Flyet står fortsatt på rullebanen og stenger for annen trafikk.

Ved 19-tiden ble flyplassen åpnet igjen for trafikk, men Avinor regnet med forsinkelser langt utover kvelden, melder NTB.

Politiet fikk melding om at det var indikasjoner på brann i motoren i flyet klokken 17.18.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder