BEDRE TILBUD: Audun Lysbakken vil ha pappagrupper. FOTO: Krister Sørbø/ VG

Lysbakken vil lage pappagrupper

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken vil opprette offentlige pappagrupper der fedre kan møtes og dele erfaringer når de har pappaperm.

Artikkelen er over åtte år gammel

Lysbakkens hensikt er at menn skal få et bedre tilbud enn de har i dag. Han mener at pappagrupper vil være et bra tiltak, melder NRK.

- Mens mødre har mange tilbud og mange muligheter til å møtes, så har fedre få slike muligheter i dag. Det å kunne dele erfaringer, få økt selvtillit og ha et sosialt fellesskap i permisjonen, tror jeg er like viktig for menn som for kvinner, sier Lysbakken.

Han mener at menn ikke lenger trenger å måtte trille barnevogn alene.

- Vi fedre har nok i større grad trillet barnevognene alene, mens kvinner har noen å trille med. Jeg tror mange fedre kan tenke seg å være med i en pappagruppe. Dette er helt frivillig selvsagt, men de forsøkene vi har gjort har vist at dette er populært, sier statsråden.

Møter motstand

Lysbakken blir ikke omfavnet av Høyre for forslaget.

- Dette synes jeg er det reneste sludder. Fedrene er i en helt annen situasjon enn det mødrene er i når de akkurat har vært gjennom en fødsel. Jeg kan ikke se at dette er en statlig oppgave, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup.

Han mener at menn fint klarer å finne andre ferske fedre på egen hånd, uten statlig hjelp og finansiering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder