DØMT: Her blir mullah Krekar eskortert hjem av Politiets Sikkerhetsjeneste etter dagens domsavsigelse i Oslo tingrett. Foto: Helge Mikaelsen

Derfor kan Krekar bli fengslet

- Underlig at Krekar ikke respekterer norske lover

(VG Nett) Statsadvokat Marit Bakkevig frykter at Krekar kan gjenta sine trusler allerede i kveld.

Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Da Krekar i dag ble dømt til fem års fengsel for draps- og terrortrusler anket han dommen på stedet. Etter det VG Nett får opplyst vurderer nå Politiets Sikkerhetstjeneste likevel å sette mullahen bak lås og slå allerede nå.

Bakgrunnen er at mullah Krekar gjennom rettssaken skal ha uttalt seg på nettstedet Paltak, der han har gjentatt et hatsk budskap om de tre kurderne han nå er dømt for å ha drapstruet.

Mullah Krekar til VGTV: Jeg sier ingenting til norsk presse

Holder øye

Krekar har selv også erkjent dette i retten og sagt at han bare forklarer hva islamsk lov sier om Koranbrenning og fornærmelser mot Koranen, som mullahen mener de tre kurderne er ansvarlige for.

- Vi holder et øye med hva han holder på med og om det vil være en gjentakelse av straffbare handlinger, sier statsadvokat Marit Bakkevig. Hun viser til paragraf 171 ledd tre, som åpner for fengsling om en domfelt gjentar en straffbar handling i påvente av en ankesak.

Bakkevig viser til at aktoratet også har tatt opp Krekars fortsatte trusselvirksomheten i selve rettssaken.

- Det er underlig at han viser så lite respekt for norske lover, sier Bakkevig til VG Nett.

- Blir du overrasket om han i kveld eller i løp av uken gjentar dette budskapet?

- Jeg vil ikke bli overrasket om det skjer, sier Bakkevig.

VG Nett har vært i kontakt med Krekars forsvarer Arvid Sjødin. Han kjenner ikke til om politiet har noen planer om å pågripe Krekar.

VGs poltitiske redaktør: En solid og god dom

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder