RUSSEFYLL: Russetiden er i gang, og i Stavanger i går kunne årets russ få kjøpt øl til 5 kroner glasset. Arkivfoto: Geir Olsen

Solgte russeøl til fem kroner glasset

(VG Nett) Rusforsker Bjarte Bøe mener det er galskap at øl ble solgt for fem kroner glasset på fredagens russekro ved Kongeparken i Stavanger.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Da russen satte i gang sin mange uker lange fest ved og i Kongeparken i går ble det ifølge Aftenbladet solgt øl for fem kroner glasset den første timen på russekroa.

- Dette er det verste jeg har hørt, og jeg håper for arrangørenes skyld at de slipper søksmål i etterkant, sier Bøe til Aftenbladet.

- All forskning som er gjort på bruk av alkohol tilsier at det er pris og tilgjengelighet som påvirker konsumet. 5 kroner for øl oppfordrer til hemningsløs drikking. Dette virker forferdelig umodent, sier rusforskeren.

- Bedre at de drikker hos oss

Arrangøren ser ingenting galt i den lave prisen.

- Det er bedre at russen drikker øl til 5 kroner hos oss; her skjer det i hvert fall i kontrollerte former. Alternativet er at de går på vorspiel og drikker seg fulle først, for så å drikke enda mer på pub. Det unngår vi nå, sier Karl Petter Sandvik i firmaet ENS AS til stavangeravisen. Han har startet firmaet som har spesialisert seg på å arrangere russefestligheter.

Sandvik mener det ikke er noen større fare for å bli farlig full når man selger øl til fem kroner.

- Vi serverer aldri folk mer enn to øl om gangen, dessuten begrenser trengselen inntaket av alkohol. Det sier seg selv at tusen russ ikke kan kjøpe øl samtidig, sier han.

Ordføreren reagerer
Ordføreren i Gjesdal Karl Edvard Aksnes (KrF) reagerer på den billige ølen.

- Generelt reagerer jeg kraftig på at alkohol og sex settes i høysetet for russen i år også, sier Aksnes, som er innstilt på å «sette foten ned hvis regelverket gir anledning til det.»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder