SLO NESTEN SJEFEN: Miljøvernminister Helen Bjørnøy (høyre) ble slått på målstreken av SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen på VG Netts store klimatest. Bildet er tatt på SVs landsstyremøte i februar. Foto: Scanpix

Bjørnøy slått på målstreken av Halvorsen i Klimatesten: - Dette trigger konkurranseinstinktet mitt

(VG Nett) Miljøvernminister Helen Bjørnøy ble slått på målstreken av Kristin Halvorsen i VG Netts store klimatest, og spøker om intern partikonkurranse.

Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Over 80.000 nordmenn har så langt tatt VG Netts klimatest. I dag sto miljøvernministeren for tur, men ble med sine 4708 kilo klimagassutslipp i året slått med minimal margin av Halvorsen som fikk 4655 på sin test.

- Dette trigger konkurranseinstinktet mitt, spøker Bjørnøy da hun får vite partilederens resultat, før hun bemerker at mange ting kan slå ut forskjellig på testen.

- Etter det jeg kan se på spørsmålene, vil det slå ut hvor mange som bor i huset for eksempel, sier hun til VG Nett.

Ta Klimatesten her!

I tillegg til flere titusen nordmenn som har tatt testen har en rekke politikere også tatt den, og i godt selskap med de to damene fra SV er Siv Jensen som fikk 4843 kilo på sin test.

Forsvarer Stoltenberg

Alle de tre politikerne slipper dermed ut noe mindre enn gjennomsnittet som er 5035 kilo.

Statsminister Jens Stoltenberg har ikke villet ta testen

, men miljøvernministeren mener at det ikke nødvendigvis er så viktig.

- Jeg synes det er mange måter å reflektere over eget forbruk og eget situasjon på, og det viktigste er at vi har oppmerksomhet på det, sier hun.

Takker for testen

Og nettopp det føler hun Klimatesten bidrar til.

- Jeg sier bare takk og at det er fint at dere gir folk mulighet til å ta testen, sier hun.

Hun synes derimot ikke det er noen spesifikke områder hun kan kutte ned på og vil ikke røpe hvilke deler av testen hennes som sto for det største utslippet fordi hun mener det blir for personlig.

- Disse spørsmålene er veldig private og familiære, derfor vil jeg ikke gå inn på den type detaljer, sier hun.

Den samme grunnen oppga statsminister Jens Stoltenberg for ikke å ville ta testen, noe Siv Jensen i Frp reagerte på.

- Jeg synes unnskyldningen til Stoltenberg er syltynn. Jeg må være en av de norske politikerne som er mest opptatt av å beskytte mitt privatliv, men dette er spørsmål jeg ikke har noen skrupler med å svare på i offentligheten, sa hun til VG Nett i går.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder