KRAV OM TAP AV STILLING: Aktor Martin Welhaven vil legge ned påstand om at den sex-tiltalte politimannen fradømmes rett til å jobbe i det offentlige. Foto: Scanpix

Sextiltalt politimann: - Jeg bare trøstet

(VG Nett) Politimannen som er tiltalt for å ha befølt brystene til to kvinner under avhør, nekter straffskyld.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Den 48 år gamle politimannen er tiltalt for seksuelle handlinger mot to kvinner, og seksuelt krenkende adferd. Ifølge Aftenposten.no nektet han straffskyld for alle forholdene da rettssaken startet mot ham i Follo tingrett i dag.

- Jeg har aldri gjort noe upassende med disse kvinnene. Men jeg er en person som har empati med folk, og kan godt gi folk en klem, sa 48-åringen i retten, ifølge Nettavisen.

- Bedt om å kle av seg

Spesialenheten for politisaker mener 48-åringen også skal ha tilbudt en kvinne å kle av seg og onanere under et avhør. Politimannen er også tiltalt for å få noen til å gjøre noe eller tåle noe, og grov uforstand i tjenesten.

- Under avhøret skal tiltalte ha reist seg opp, og bedt kvinnen reise seg, før han stilte seg bak henne og strøk henne over brystene, sier aktor Johan Martin Welhaven fra Spesialenheten for politisaker.

- Knadde brystene

Ved det andre tilfellet skal politimannen ha vist det kvinnelige vitnet hvordan politiet ransaker mistenkte personer.

- Han ba kvinnen stille seg opp til veggen for å demonstrere hvordan man ransaket personer som ble pågrepet. Det er da han, ifølge jentas forklaring, først tok på brystene hennes utenfor bh-en, før han knadde på dem. Han tok også et tak i brystene under bh-en. Hun følte ubehag og var sjokkert, sa politiadvokat Welhaven i retten, ifølge Nettavisen.

I mars 2005 ble politimannen frifunnet av Follo tingrett, etter å ha vært tiltalt for seksuell handling mot fem kvinner. Nylig ble han imidlertid tiltalt på nytt for to andre forhold som skal ha skjedd mens han var under etterforskning i forbindelse med den første saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder