Jente omkom i t-bane-ulykke

En 15 år gammel jente ble ved 01.10-tiden klemt i hjel mellom et rekkverk og en t-banevogn på Ullernåsen stasjon på Kolsåsbanen i Oslo. Hennes 15 år gamle venninne slapp fra ulykken med lettere skader.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Ifølge vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakten i Oslo var seks ungdommer på vei hjem da ulykken skjedde.

- De seks gikk i skinnegangen. Da t-banen kom ble to av dem påkjørt, opplyser han til NTB.

Pedersen ønsker ikke å gå i detaljer om hvordan ulykken skjedde, men ifølge brigadesjef Thor Kristiansen ved Oslo Brannvesen var den omkomne jenta på en side av skinnegangen hvor det bare er om lag 20 centimeters klaring mellom sporvogn og rekkverk.

Seks øyenvitner ble kjørt til psykiatrisk legevakt etter ulykken, mens en venninne av den skadde ble med henne inn til Ullevål sykehus.

Thorleif Halden, som er nabo til t-banestasjonen, var akkurat i ferd med å legge seg da han hørte et fryktelig skrik. - Jeg kledte på meg og sprang ut, mens kona sørget for å ringe ambulanse. Da jeg kom til stedet var det kaos. Fire som kjente den omkomne, tre passasjerer og vognføreren var i sjokk etter ulykken. Jeg kjente etter puls på jenta, men fant ingen, sier han i et intervju med Radio Classic. Halden ringte også AMK-sentralen, som sørget for å sende flere ambulanser for å ta seg av de sjokkerte øyenvitnene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder