Funnet blodig i sengen

SOGNDAL (VG) Delvis avkledd og blodig ble den 19 år gamle kvinnen funnet død i sengen sin. Politiet frykter at hun ble drept.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Politiet har slått full drapsalarm: 16 etterforskere - blant annet tre teknikere og tre taktikere fra Kripos - jobber med det mistenkelige dødsfallet.

I går kveld kom den rutinerte drapsetterforskeren Asbjørn Hansen fra Kripos til Sogndal for å lede etterforskningen. - Vi er ikke sikker på om dødsfallet har en naturlig forklaring, eller om vi står overfor en forbrytelse, sier lensmann Olav Borlaug i Sogndal.

Gransker funn

Etter det VG får opplyst er det ingen tegn i rommet, som jenta bodde alene på, som tyder på at hun har vært utsatt for en kriminell handling. Men samtidig er det heller ikke gjort funn som forklarer dødsfallet. Kvinnen er ikke påført synlig vold.

Det er imidlertid funnet en plastpose i sengen, og etterforskerne setter denne plastposen i forbindelse med dødsfallet.

Lensmann Borlaug tror ikke det kan trekkes noen konklusjoner i etterforskningen før i morgen.

Politiets teknikere var i går i kontakt med rettsmedisinere ved Gades institutt i Bergen, men man er ennå usikker på om jenta har vært utsatt for en forbrytelse - og svaret får politiet trolig ikke før søndag.

- Fordi det er så stor usikkerhet omkring dødsfallet, velger vi å gå så bredt ut som mulig. Vi vil forsøke å kartlegge hennes bevegelser, sier politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kartlegger bevegelser

Politiet ber nå alle som var ute i Sogndal sentrum fra midnatt onsdag til klokken 06 torsdag morgen, om å melde seg.

Etterforskningsledelsen understreker at ingen personer har status som hverken mistenkt eller siktet.

Den siste observasjonen av kvinnen ble gjort etter midnatt natt til torsdag.

Vitner har forklart til politiet at 19-åringen var på utestedet Meieriet sammen med nesten 400 andre ungdommer onsdag kveld. Der var det konsert med det populære rockebandet We.

Torsdag hadde 19-åringen fri fra skolen, da «Operasjon Dagsverk» ble gjennomført.

- Hun hadde brukt høstferien sin til å jobbe på hjemstedet sitt, og hadde således tjent inn pengene - og hadde fri torsdag, sier rektor ved Sogndal folkehøgskule, Frode Hjort-Larsen.

Det var to kvinnelige medelever som fant 19-åringen død, ved 19.15-tiden torsdag.

Rektor Frode Hjort-Larsen ble alarmert.

- Jeg ble tilkalt like før klokken 19.30, og jeg kjente etter om 19-åringen hadde puls, men jeg kjente den ikke. Ambulanse og lege kom meget raskt til skolen, men alle gjenopplivningsforsøk var forgjeves, sier Hjort-Larsen.

Dødsfallet har satt preg på folkehøyskolen i Sogndal. Et eget kriseteam med prest og lege er opprettet, og i går ble det avholdt en minnesamling for den døde jenta.

- Vi håper at politiet så raskt som mulig kan fastslå om dødsfallet har en naturlig forklaring, eller om det er en forbrytelse, sier Frode Hjort-Larsen.

Medelever gråt åpenlyst, det ble lagt ned enkle roser ved internatet jenta bodde, og flagget vaiet i hele går på halv stang. Det er 80 elever ved Sogndal folkehøgskule.

Det er to måneder siden jenta begynte ved friluftlinjen ved Sogndal folkehøgskule.

- Hun var en positiv, blid jente, som bidro godt i miljøet vårt, sier rektor Frode Hjort-Larsen.

Etter det VG får opplyst, holdt jenta seg mye for seg selv. Politiet gjennomfører nå en rekke avhør for å kartlegge jentas omgangskrets og siste bevegelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder