GLATTER VEIER:  Det meldes om glatte veier flere steder i landet. Meteorologisk institutt sendte tirsdag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet og tidvis regn som fryser på bakken i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og sørlige deler av Oppland og Hedmark. Dette er et arkibvilde fra Søgne utenfor Kristiansand.
GLATTER VEIER: Det meldes om glatte veier flere steder i landet. Meteorologisk institutt sendte tirsdag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet og tidvis regn som fryser på bakken i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og sørlige deler av Oppland og Hedmark. Dette er et arkibvilde fra Søgne utenfor Kristiansand. Foto: Petter Emil Wikøren VG

Advarer om glatte veier flere steder på Østlandet

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 06.12.17 08:33
INNENRIKS

Brannvesenet i Telemark advarer i morgentimene onsdag om glatte veier mange steder. Både biler og fotgjengere bes være forsiktige i trafikken.

– Vi får en del telefoner angående glatte veier i morgentimene. Beskjeden fra teknisk avdeling i Porsgrunn og Skien er at alle mannskaper er ute og strør og jobber så raskt de kan. Bilister, gående og syklende bes være veldig forsiktige når de ferdes, skriver 110-sentralen i Telemark på Twitter.

Hos politiet Telemark var det ikke meldt om mange utforkjøringer og ulykker på glatta tidlig onsdag morgen, men en bil hadde kjørt av veien i Seljord. Men også politiet har fått flere meldinger om glatte veier.

Ekstremt glatt

– En bil har kjørt ut i Helgeroa, meldingen fra patruljen er at det er ekstremt glatt. Bilene spinner på flat mark. Men det er den eneste meldingen vi har fått inn så langt, opplyste politiet til NTB i 7-tiden.

I Buskerud er det spesielt Lier hvor veiene var såpeglatte onsdag morgen.

– Det har vært et par utforkjøringer og et lite sammenstøt nå med en lastebil og personbil. Det er slapsete og glatt noen steder, spesielt ute i Lier der alle disse tilfellene har vært, opplyste politiet.

I Oslo, Asker og Bærum hadde politiet ikke fått mange meldinger om ulykker på glatta onsdag morgen, men det er risikoføre, og verre kan det bli, får NTB opplyst.

Les også: Flomvarselet på Vestlandet vntes å bli verre det neste døgnet.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte tirsdag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Flere steder meldes det om lokalt svært glatte veier.

– Fra tirsdag ettermiddag og onsdag blir det i perioder vanskelige kjøreforhold på grunn av vekslende nedbørform og tidvis regn som fryser på bakken i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og sørlige deler av Oppland og Hedmark. Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser, advarer Meteorologisk institutt om.

– Det er nødvendig å være skodd etter forholdene. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap, skriver Meteorologisk institutt vi

Les også: Dette skjer hvert femte til tiende år