Politiet: Janne Jemtland døde trolig av drukning

Den endelige obduksjonsrapporten i Janne Jemtland-saken konkluderer med at drukning antas å være dødsårsak. Politiet har avsluttet etterforskningen.

Det kommer frem i en pressemelding fra Innlandet politidistrikt.

Politiet skriver også at skuddskaden Janne Jemtland ble påført, er en dødelig skade i seg selv, men at den endelige dødsårsaken antagelig er drukning. Påtalemyndigheten går ikke i detalj rundt obduksjonsrapporten da det er ansett som forhåndsprosedyre.

VG har tidligere meldt at politiets foreløpige undersøkelser indikerte drukning som dødsårsak.

Janne Jemtlands ble funnet død 13. januar på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark. Hennes ektemann ble pågrepet dagen før og er siktet for drap. Han er fortsatt varetektsfengslet.

Les mer: Janne Jemtland-drapet: Slik løste politiet telefongåten

Politiet mener at Jemtland ble skutt med ett dødelig skudd i hodet, og våpenet ble funnet i et skogområde 8. mai. I pressemeldingen går politiet ikke i detalj om undersøkelsene av våpenet.

Det har også vært gjennomført omfattende søk etter Jemtlands mobiltelefon, som ble antatt ødelagt av Jemtlands ektemann. Denne er fortsatt ikke funnet, bekrefter politiet.

Etterforskningen er nå ferdigstilt, og oversendt til Hedmark og Oppland statsadvokatembeter med påtalemyndighetens innstilling i saken. Denne utdypes ikke nærmere.

Politiet tar likevel høyde for at ytterligere etterforskning kan bli aktuelt.

Rettssaken er berammet til november, uke 46–47 i Hedmarken tingrett.

Les også: Har funnet våpenet hun ble skutt med

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder