Knivstikking på åpen gate i Oslo: Mistenkte flyktet i taxi

GRØNLAND (VG) To menn er pågrepet etter at en mann ble knivstukket flere ganger tirsdag kveld. Politiet har ikke kontroll på våpenet.

Det var like etter klokken 19 at flere politipatruljer rykket ut til Grønland etter melding om en knivstikking på åpen gate. Der fant de en 18 år gammel mann som var knivstukket flere ganger. Politiet opplyser til VG at mannen nå er utenfor livsfare og ligger på Ullevål sykehus.

– Han er ferdig operert og utenfor livsfare, sier Roger Hjertø ved krimvakten i Oslo til VG.

Ifølge et vitne hadde den sårede mannen skader i hodet og ansiktet, og spurte etter sykebil.

Det var flere vitner på stedet da knivstikkingen skjedde. Et vitne på stedet forteller til VG at det så ut som at tre menn slåss. Det var flere personer på stedet og noen ropte «nei» høyt.

Politiet vil ikke si noe om hva som skjedde forut for knivstikkingen.

– Det er flere som har sett at det er folk som har kranglet, men vi vet ikke hvem som startet det og hva som skal ha skjedd. Vi har heller ikke kontroll på stikkvåpenet som ble brukt, sier Roger Hjertø.

Deretter så vitnet to av mennene løpe mot drosjeholdeplassen i Grønlandsleiret. En av mennene falt mens de løp mot drosjen, som siden kjørte i retning politihuset.

Politiet har bekreftet overfor VG at de antatte gjerningspersonene tok taxi fra åstedet. Det dreier seg om en gutt på 17 år og en mann på 19 år. De ble pågrepet da politiet stanset drosjen de satt i.

– De ble stoppet av politiet i Oslo sentrum, et stykke fra åstedet. De anses som veldig sentrale i saken. De mistenkes for å ha gjort det eller å ha vært med på det, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt til VG.

De to er norske statsborgere og er godt kjent av politiet fra før.

– Er det noen relasjon mellom de pågrepne og den skadede?

– Det er for tidlig å si, men vi vil selvfølgelig undersøke det.

De to mennene har ikke fått oppnevnt forsvarere, og vil ikke avhøres før onsdag.

Operasjonsleder Stokkli sier at det er minst én person til som kan ha vært involvert i ugjerningen. Politiet har sperret av åstedet og gjennomfører avhør av vitner.

VG har snakket en kvinne i 20-årene, som forteller at hun så tre menn som sto og kranglet.

– Deretter så jeg to menn som løp fra stedet, sier kvinnen, som ønsker å være anonym. Hun har også blitt avhørt av politiet på stedet.

Angivelig ran i nærheten

Omtrent 100 meter bortenfor skjedde det angivelig et ran i en frisørsalong. Politiet knytter ikke de to hendelsene sammen.

– En patrulje ble kontaktet av en person som sa den nylig var blitt ranet og at det var blitt brukt pistol, sier operasjonsleder Stokkli.

En mistenkt er pekt ut i saken og anholdt av politiet. Det er ikke funnet våpen på ham.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder