KOMMUNIKASJONSSJEF: Therese Riiser Wålen bak finansminister Siv Jensen (Frp) i Stortinget. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Finansdepartementet snur - gir likevel ut lønnsdata

Etter at alle andre departement ga innsyn i lønnsdata for sine ansatte, snudde Finansdepartementet og offentliggjorde lønnslistene sine.

VG ba i vår om innsyn i lønnsdata for alle ansatte i alle departement. Med unntak av Finansdepartementet, ga alle departementer innsyn i dette. Først i september, ga Finansdepartementet et begrenset innsyn i hva deres ansatte har i årslønn.

I motsetning til alle andre departement, ga Finansdepartementet derimot ikke ut navn, stillingsandel, tillegg og overtid for sine øvrige ansatte.

Saken om hemmeligholdet av lønnsdataene, kan du lese her.

Alle andre utleverte

– Vi var opptatt av å ivareta personvernet til våre ansatte på en god måte, oppga kommunikasjonssjef i Finansdepartementet, Therese Riiser Wålen, som grunn til at departementet ikke ga innsyn i disse variablene.

Hva kommunikasjonssjefene tjener, kan du lese her.

Men i begynnelsen av november, snudde departementet, og ga likevel VG innsyn i departementets lønnslister.

les også

Her tjener menn en månedslønn mer enn kvinner

Årsaken var at alle andre gjorde det, sier Wålen.

– Da vi ble kjent med at de andre departementene valgte å gi innsyn i alt, så gjorde vi en ny vurdering, sier Wålen.

Mener fortsatt det er problematisk

Til tross for at departementet nå har gitt innsyn i alle sine lønndata, mener kommunikasjonssjefen fortsatt at det er problematisk å gi ut slike data.

les også

Ambassadørene tar med lønnsgapet ut i verden

– Jeg mener prinsipielt at det er noen personvernmessige hensyn som bør tas når det gjelder utlevering av slike data, sier Wålen.

Finansdepartementet fikk opprinnelig kritikk fra Kristine Foss, juridisk rådgiver i Norsk Presseforbund, for å ha vist til personvernhensyn da da først ga avslag på VGs innsynsforespørsel.

– Generelle henvisninger til personvern holder ikke. Lønn og godtgjøring er uansett ikke underlagt taushetsplikt. Det handler om departementenes bruk av offentlighetens midler, sa Foss til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder