MYE STØTTE: Flere topper i Trøndelag Ap sier de fortsatt har tillit til Trond Giske. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Trøndertopper i Ap uenige om tilliten til Giske

Flere høytstående politikere i Ap Trøndelag har fortsatt tillit til Trond Giske etter dansevideoen i Oslo. Men noen er også kritiske, selv om de ikke trekker frem videoen som et problem i seg selv.

Leder Hanne Moe Bjørnbet i Trondheim Ap, som er Trøndelags største lokallag, sier til Klassekampen at videoen ikke står i veien for at Giske kan renomineres på Stortinget.

les også

Fagforbundet: Beklager at tillitsvalgt sendte bekymringsmelding om Trond Giske

– Trond har alltid hatt motstandere rundt omkring og har det fortsatt, men han har også sterke støttespillere, sier Bjørnbet.

– «Game of Thrones»-aktige tilstander

Kun få dager etter at Giske ble innstilt til et tillitsverv i Trøndelag Ap, dukket det opp en bekymringmelding som følge av en video av Giske som danset med en ung kvinne sent på nattetid på et utested i Oslo. Valgkomiteen i Trøndelag erstattet raskt Giske med stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen.

les også

Ap-ordfører om Giskes stikk mot Støre: -Utrolig destruktivt

Klassekampen har kontaktet ordførere og lokallagsledere i de ti største byene og tettstedene i Trøndelag. Responsen viser at det finnes to leirer i fylkespartiet, men at Giske fortsatt har solid støtte.

– Det har vært litt «Game of Thrones»-aktige tilstander. Det er mange som ikke vil hverandre godt, og politikken blir overskygget av personstrider. Denne saken må være gull for høyresiden, sier leder Trude Cathrine Tevik Gulbrandsen i Orkland Ap.

– Går utover omdømme til partiet

Ordfører i Levanger, Robert Svarva, er på sin side negativ til å renominere Giske.

– Jeg synes ikke det er riktig å renominere Giske, sier han til VG.

Svarva føler ikke dansevideoen i seg selv er en stor sak, men han er kritisk til at Giske satte seg i en slik situasjon på nåværende tidspunkt.

les også

NRK: Kvinnene bak Giske-video føler seg brukt

– Det som er synd er at hele saken går utover omdømmet til partiet. Spesielt når det handler om såpass markante personer, og summen av alt som har skjedd.

At det er flere som mener det samme som ham er Levanger-ordføreren sikker på, men han tør ikke spekulere i om flertallet vil renominere Giske eller ikke.

Arnhild Holstad, ordfører i Namsos, mener også det er for tidlig å støtte Giske.

- Jeg har tidligere - før dansevideoen - uttalt at jeg synes det var for tidlig å gi Giske det tillitsvervet det ville være med styreplass i Trønderlag Ap. Jeg mener fortsatt det samme. Dansevideoen betyr ikke noe til eller fra slik jeg sier det, skriver Holstad i en SMS til VG.

les også

Trøndelag Ap innstiller Eva Kristin Hansen i stedet for Giske

Namsos-ordføreren legger også til at hun ikke vil kommentere mer siden hun ønsker å bidra til ro og mer oppmerksomhet på årsmøtet i Trønderlag Ap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder