KOLLISJON: Minst en person er skadet etter at en turistbåt kolliderte med kaia i Barentsburg søndag formiddag. Foto: Sysselmannen på Svalbard

18 turister skadd i båtulykke på Svalbard

Minst 18 personer er bekreftet skadd etter at en turistbåt kolliderte med en kai i Barentsburg søndag. Én er alvorlig skadet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De skadede personene var ombord i en turistbåt av typen katamaran med 121 passasjerer. Det dreier seg om en båt med daglige avganger mellom bosetningen i Isfjorden, Barentsburg og Longyearbyen, opplyser operasjonsleder Arve Johnsen.

– Vi jobber nå med å få sendt de skadede turistene til Longyearbyen. Vi avventer også informasjon om skadeomfanget, slik at vi kan vurdere om de skal sendes til fastlandet, sier Johnsen til VG.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 10.15 søndag formiddag.

Seks til sykehus

– Til sammen har seks personer blitt sendt til sykehuset i Barentsburg. Politi og helsepersonell er på stedet nå, vi benytter vårt eget helikopter med lege og redningspersonell, sier han til Nordlys, ifølge NTB.

Rune Danielsen ved redningssentralen HRS Nord-Norge opplyser til VG søndag ettermiddag at kystvaktskipet «Andenæs» også bidrar i redningsaksjonen.

les også

Slik jakter pilotene skogbrann over Norge

Foreløpig vet bare politiet skadeomfanget på personen som er opplyst å være alvorlig skadd. Skadene skal ikke være livstruende, opplyser Johnsen til Svalbardposten søndag ettermiddag.

– Det er snakk om bruddskader, ansiktsskader og skader på nakke og rygg.

– Trolig noe teknisk

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent, men politiet mistenker ikke promille.

– Trolig var det noe teknisk, som har skjedd når de har skulle legge til kai. Det har ikke vært veldig stor fart når båten har truffet kaien, sier Johnsen.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø har også sendt et team bestående av ni leger og sykepleiere til Svalbard via rutefly, melder NRK ifølge NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder