REAGERER: Russlands ambassade i Oslo mener Norge burde samarbeide tettere med Russland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Russlands ambassade: – PST demoniserer Russland

Russlands ambassade reagerer på PSTs trusselvurdering, når tjenesten sier at etterretning fra land som Russland er den største trusselen mot norske interesser.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er ikke første år PST driver med å avskrekke Norges befolkning i forbindelse med den mytiske russiske trusselen, skriver den russiske ambassaden i en uttalelse til NRK.

– Spesielt meningsløs er oppfordringen om å «passe på» kolleger på jobb og henvisninger til «etterretningsoffiserer som benytter åpne seminarer og konferanser innen temaer som sikkerhetspolitikk, nordområdepolitikk, teknologi og innovasjon», skriver ambassaden videre.

les også

PST: Russisk etterretning kan gjøre størst skade på Norge

Ambassaden mener Norge heller burde samarbeide tettere med Russland.

– Istedenfor å demonisere Russland burde man tenke på å tilrettelegge et konkret samarbeid med kompetente russiske myndigheter for å sikre reell trygghet for borgere, samt forbedre atmosfæren i de bilaterale forhold, skriver den russiske ambassaden.

Under fremleggelsen av PSTs åpne trusselvurdering tirsdag sa PST-sjef Benedicte Bjørnland blant annet at etterretning fra fremmede stater – særlig Russland og Kina – utgjør de største truslene mot norske interesser.

– Vi vurderer at fremmede staters rekruttering av kilder og agenter, påvirkning og kartlegging av virksomheter og kritiske infrastruktur, samt nettverksoperasjoner vil utgjøre de mest alvorlige utfordringene i 2018, uttalte hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder