BILSALG: Dette bildet er fra en bruktbilforhandler på Ensjø i Oslo, og ble tatt i midten av april.
BILSALG: Dette bildet er fra en bruktbilforhandler på Ensjø i Oslo, og ble tatt i midten av april. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nå blir det enklere å kjøpe og selge bil

INNENRIKS

Det 40 år gamle kjøretøysystemet Autosys blir endelig oppdatert. Resultatet skal gjøre prosessen langt enklere når man kjøper og selger bil.

  • NTB
Publisert:

Når oppdateringen av førerkort- og kjøretøysystemet Autosys er gjennomført, skal det være mulig å gjøre de aller fleste handlinger knyttet til eierskifte og omregistrering av kjøretøy elektronisk. Du skal slippe å måtte dra til Statens vegvesens trafikkstasjoner og det skal ikke lenger være nødvendig å sende inn vognkortet del 2, opplyser samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

– Dette nye systemet sparer både samfunnet, bilforhandlere og ikke minst forbrukere både tid og ressurser, sier han.

Her er ekspertenes råd: Dette er de beste bilkjøpene nå

Løsningen som nå lanseres vil bli brukt av rundt 3000 forhandlere og rundt 7000 brukere totalt, ifølge Samferdselsdepartementet. Statens vegvesen anslår den samfunnsøkonomiske nytteverdien som så mye som 1,6 milliarder kroner.

Les også: Disse elbilene gir mest rekkevidde for pengene

«Løsningen vil gi enklere saksbehandling, større grad av likebehandling, økt sikkerhet og forebygging av kriminalitet knyttet til registrering av kjøretøy, økt kvalitet samt en vesentlig forenkling i registreringshandlinger både for næringsaktører, kjøretøyeiere og offentlige myndigheter», heter det i en pressemelding fra departementet.

Her kan du lese mer om