TERAPEUT: Espen Andresen ble saksøkt av en bedriftsleder i Oslo. Nå har Borgarting lagmannsrett avvist saken. Bedriftslederen må betale saksomkostningene. Foto: Frode Hansen

Bedriftsleder må betale terapeut 38.000 kroner

En bedriftsleder i Oslo mente addictolog og terapeut Espen Andresen (52) hadde villedet firmaet hans og saksøkte ham. Nå må han selv ut med 38.000 kroner til Andresen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det slår Borgarting lagmannsrett fast i en fersk kjennelse. Borgarting avviser også saken til bedriftslederen.

I desember i fjor møtte bedriftslederen i Forliksrådet i Oslo der han krevde Espen Andresens firmaer for nær en kvart million kroner.

Bedriftslederen mente terapeuten Andresen var i ferd med å ødelegge firmaet, blant annet fordi sønnen hans, som var daglig leder i bedriften, hadde blitt mer og mer knyttet til den omstridte terapeuten, slik han så det. Det var også sønnen som hadde betalt pengene inn på kontoene til Andresen, mot farens vilje.

Espen Andresen eier og driver Addictologi Akademiet, der han formidler terapi til mennesker som sliter med alle former for avhengighet. VG har skrevet en rekke kritiske artikler om virksomheten.

les også

Tidligere addictologi-klienter fortviler: 13 anmeldelser – 13 henleggelser

Ble advart i forliksrådet

Espen Andresen møtte ikke selv, men var representert av sin mor, som hadde fullmakt til å nekte å inngå forlik.

I forliksrådet ble moren flere ganger advart av dommeren om at å nekte forlik kunne ende med en kostbar runde i tingretten.

Les saken: Lokket i felle av «blomsterbud»

Borgarting slår imidlertid fast i den nylige avsagte kjennelsen at bedriftslederen i Oslo må ut med saksomkostningene Andresen har hatt i saken. Omkostningene har vært på 38.000 kroner.

Ordinære avtaler

VG har tatt kontakt med Espen Andresen, og bedt ham om å gi en kommentar på Borgarting sin avgjørelse, men ikke fått noe svar.

Andresen har tidligere sagt til VG at de avtaler han har hatt med denne bedriften er ordinære avtaler inngått med selskapets ledelse.

– Vi har levert tjenester og fakturert i henhold til disse avtalene. Kravet om tilbakebetaling av deler av vårt honorar ble avvist i forliksrådet, der Addictologi Akademiet AS var representert ved vår regnskapsfører, som også er min mor, skrev Andresen til VG da vi omtalte saken før jul.

les også

Statsadvokaten gjenåpner etterforskning etter VG-avsløring

Krav fra Borgarting

Borgarting skriver i sin begrunnelse for avgjørelsen at den saksøkte må ha sagt eller gjort noe konkret, helst overfor saksøker eller noen noen som har tilknytning til saksøker.

– Essensen i tingrettens gjennomgang er at bedriftslederens advokat ikke angir noe konkret om hva som skal være sagt eller gjort, mener dommeren i Borgarting.

– I hvert fall gis det ikke en redegjørelse som setter motpartene i stand til forsvarlig å forberede saken, står det i kjennelsen.

Advokat Hedvig Svardal som representerer bedriftslederen, sier til VG at hun er uenig med Borgartings avgjørelse, og at de nå vil anke til Høyesterett.

– Jeg har skrevet fire utfyllende prosesskriv til retten på totalt 18 sider, der vi har tatt med det vi mener må tas med for at min klient skal få sin soleklare rett til å møte Espen Andresen i tingretten, sier Svardal til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder