HØY HASTIGHET: To personer omkom og to er fraktet til sykehus med skader etter en møteulykke på E6. Foto: Dan Åsen Hansen

To døde i møteulykke på E6

(VG Nett) To personer er omkommet i en bilulykke på E6 nord for Minnesund.

Anders Berg-Hansen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- To biler har kollidert, og det satt to personer i hver bil. I den ene bilen var det to omkomne, i den andre bilen var det to skadede, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle ved Romerike politidistrikt til VG Nett.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.07.

Klokken 19.30 er skadeomfanget for de to overlevende fortsatt ukjent, men politiet understreker at det dreier seg om en høyhastighetsulykke. En kvinne er fraktet til Ullevål universitetssykehus og en mann til Akershus universitetssykehus.

Søndag kveld melder NTB at tilstanden er stabil for begge de skadede. De to skal begge ha bådratt seg lettere skader.

Veien stengt

Sammenstøtet skjedde mellom Ørbekk og Korslund. Politi, brannvesen og ambulanser rykket ut. Også et ambulansehelikopter skal ha kommet til unnsetning.

GRAFIKK:Trafikkdøden i 2008

165 personer har mistet livet i trafikken så langt i 2008. I feriehjemfarten søndag var det tre personer som døde, og statistikken er langt dystere enn tidligere. I løpet av årets syv første måneder hadde 162 personer omkommet i veitrafikken. I samme periode 2007 mistet 116 personer livet på norske veier.

NB! Artikkelen fortsetter under bildet.

SMALT: To biler smalt sammen ved Ørbekk på E6 nord for Minnesund. Foto: Dan Åsen Hansen

De omkomne i ulykken på Minnesund kjørte en BMW nordover på E6, mens de to som er skadet kjørte en Passat i retning Oslo.

Redningsmannskapene skal ha vært raskt på stedet, til tross for at mange ambulanser har vært opptatt med å hente skadede etter lynnedslaget på Finnskogbanen søndag ettermiddag.

Flere ulykker

Også andre steder i landet har det vært alvorlige trafikkulykker søndag.

Minst tre personer er skadd og en bekreftet omkommet etter en bilulykke på Andøya.

Tre ble sendt til sykehus i Fredrikstad, etter at en personbil kjørte av veien på E6 mellom Vestby og Moss ved 14.30-tiden.

En mann i begynnelsen av 20-årene pådro seg alvorlige skader da han søndag morgen kjørte av veien ved Aspelund i Lenvik kommune i Troms.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder