Etterlyser nytt vitne i Lørenskog-forsvinningen

Øst politidistrikt ønsker kontakt med en mann som er fanget på videoovervåking rundt Sloraveien den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Se ruten den ukjente mannen gikk.

 • Vilde Elgaaen
 • Morten S. Hopperstad
 • Martha C. S. Holmes
 • Anna Rydland Nærum

Øst politidistrikt offentliggjør onsdag video av en mann som beveget seg i nærheten av Sloraveien formiddagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Mannen har status som vitne og politiet ønsker kontakt med ham. De har ikke opplysninger som tilsier at han har noe med saken å gjøre, skriver de i en pressemelding.

– Politiet har så langt ikke klart å identifisere mannen på videoen. Vi ber derfor om at mannen selv, eller de som mener å vite hvem dette er, tar kontakt med politiet, sier politiadvokat Haris Hrenovica til VG.

Politiadvokaten forteller at grunnen til at de ønsker å snakke med ham er fordi han befant seg i et område på et tidspunkt som er av interesse for politiet.

Barnas bistandsadvokat Ståle Kihle ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, ønsker heller ikke å kommentere saken nå.

Vi oppsummerer hele saken på to minutter:

les også

Den siste telefonsamtalen: Anne-Elisabeth ringte til sønnen

Etterlysningen av den ukjente mannen kommer 20 måneder etter forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen.

På spørsmål om hvorfor etterlysningen først kommer nå, svarer Hrenovica at det ligger mye arbeid bak videomaterialet.

– I saken er det innhentet cirka 6000 timer med videovåking. Det er ganske omfattende, både med tanke på kamerakvalitet og værforholdene den dagen. Vi går ut med etterlysningen nå fordi vi ønsker å vite hvem vedkommende er, og vi ønsker å snakke med mannen, sier han.

UKJENT PERSON: Politiet etterlyser en mann som er fanget på overvåkingsvideo i Lørenskog den 31. oktober 2018. Foto: Politiet

Det kan se ut som at ansiktet hans er tildekket i videoen?

– Som jeg har vært inne på tidligere så er ikke kvaliteten optimal. Det er vanskelig å være konkret på om han har skjegg eller om det er en bøff. Vi ser akkurat det som dere ser, og det er det som er utfordringen. Vi har prøvd å identifisere mannen på andre måter, blant annet gjennom elektroniske spor, uten hell, forklarer Hrenovica.

Flere andre personer er også avbildet i overvåkningsvideoen, men de er ikke relevante, forteller politiadvokaten.

– Når man ser på andre vinkler og øvrig bevismateriale er de ikke relevante for saken. Vi vurderer de andre som tilfeldige forbipasserende.

HER GIKK HAN: Overvåkningsvideoer politiet har tilgang til viser at dette er ruten mannen har tatt. Se faktaboks under for utdypende informasjon. Foto: Øst politidistrikt/VG

– Vedkommende er fanget opp av flere overvåkningskameraer, og politiet kan derfor delvis rekonstruere ruten han har gått, forteller politiadvokaten.

Videoen politiet offentliggjør viser mannens bevegelser på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus, på vei tilbake fra området ved Langvannet klokken 11.02 formiddagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

– Han går opp en trapp som leder over Metrosenteret og kommer ned trappen ved Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Deretter går mannen i nordgående retning og følger formentlig gangbroen over RV 159 mot Mailand skole.

Videre passerer han Hjelpemiddellageret på sørsiden av bygget, og går gjennom Rådhusparken i retning andemateplassen/Elveveien.

– Dette er siste videobservasjon av mannen på turen mot Langvannet, skriver Hrenovica.

Observert igjen 28 minutter senere

– Politiet sitter også på videoovervåking som viser mannens retur mot Lørenskog ishall.

Ifølge Hrenovica blir mannen igjen observert gående i sørgående retning på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog hus 28 minutter etter siste observasjon.

– Han går videre langs Metrosenteret og opp mot parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, der han ble observert første gang.

VG viser hele trusselbrevet som lå i Sloraveien 4 den 31. oktober 2018:

les også

Tom Hagen signerer ikke politiavhør

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018. Hun skal ha forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog mellom klokken 9.15 og 13.30. Hennes ektemann Tom Hagen kom hjem rundt 13.30 og varslet politiet.

Hagen ble 28. april i år pågrepet og siktet for for drap eller medvirkning til drap. Hagen avviser enhver befatning med konas forsvinning.

Mer om

 1. Etterforskning
 2. Anne-Elisabeth Hagen
 3. Lørenskog

Flere artikler

 1. Person har meldt seg etter etterlysning i Lørenskog-saken

 2. Nettavisen: Mulig vitne i Lørenskog-forsvinningen: Mann meldte seg – er sjekket ut

 3. Politiet om Lørenskog-saken: Har gjort relevante funn etter pågripelsen

 4. Lørenskogsaken: Politiet mener fortsatt at boligen er åsted for et drap

 5. Ukjent avsender i trusselmail til Tom Hagen: Visste om sentrale bevis på åstedet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder