– Flere av tiltakene kan vare til sommeren

ERNA TIL VG:

 • Jonathan Falk

Artikkelen er over 171 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

– Flere av tiltakene kan vare til sommeren

Statsminister Erna Solberg er forsiktig optimist, men heller kaldt vann i årene til de som håpet på store endringer etter påske.

les også

Erna Solberg: Du må være innstilt på begrensninger utover i vår


Foto: Helge Mikalsen

– Vi trenger lengre tid, men vi må se om det er noe vi kan løse litt opp på etter påske. Men det kommer til å ta tid før vi kan slutte med det som folk kanskje opplever som mest krevende, nemlig den avstanden vi må ha til hverandre, sier Solberg til VG.


Tirsdag og onsdag skal regjeringen se på om noen av tiltakene kan lempes på, for eksempel skole. Smittevern vil likevel være en prioritet. – Da er det vanskelig å se for seg de store folkesamlingene på konserter og festivaler – eller fulle puber. Det vil ta tid, sier hun.

Foto: Helge Mikalsen


Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hun varsler at det kan komme forskjellige regionale løsninger, fordi smittespredningen på eksempelvis østkanten i Oslo er veldig annerledes sammenlignet med deler av Nord-Norge.


Foto: Helge Mikalsen

Hun understreker at hun er fornøyd med innstillingen til det norske folk, og takker for tålmodigheten. – Jeg vil si et stort takk til det norske folk, fordi de stiller så godt opp bak de tiltakene vi har gjennomført.

Mer om

 1. Koronaviruset
 2. Smittevern
 3. Erna Solberg
 4. Nord-Norge
 5. Oslo
 6. Coronaviruset
 7. Regjeringen

Flere artikler

 1. Skoler og barnehager stenges til over påske

 2. Erna Solberg: Du må være innstilt på begrensninger utover i vår

 3. Slik skal de nye corona-tiltakene avgjøres

 4. Hytte-forbudet forlenges til over påske: – Blir helt meningsløst

 5. Erna Solberg: Stenger flyplasser og havner