SAVNET: Polske Maja Herner forsvant på fjelltur høsten 2018. Foto: Privat/Politiet

Kan ha funnet skoen til savnede Maja Herner (25)

Maja Herner (25) forsvant sporløst fra Ørsta i Sunnmøre høsten 2018. Nå har politiet gjort funn av levninger som kan knyttes til 25-åringen.

 • Christina Quist

Det var 21. november 2018 at den 25 år gamle kvinnen fra Polen la ut på fjelltur. Politiet ble varslet da hun ikke kom hjem samme kveld, og de fant bilen hennes på en parkeringsplass ved stien opp til fjellet Saudehornet. Hun ble sist sett i en matvareforretning i Ørsta i 13.30-tiden samme dag.

Det ble igangsatt omfattende søk etter Herner, men hun forble sporløst borte.

Les også: I kø for å lete etter savnede Maja

Fredag kveld fikk imidlertid politiet i Møre og Romsdal melding fra en turgåer som hadde vært i terrenget, og de startet derfor et grovsøk i området med etterforskere, krimteknikere og politihund opp i området. Sent fredag kveld melder politiet i en pressemelding at de har gjort funn av levninger i et område som på folkemunne kalles Nivane ovenfor Ørsta sentrum.

– Planen er videre søk i terrenget i samarbeid med Røde Kors på lørdag, men før dette arbeidet starter, skal blant annet fare for snøskred vurderes. 

SØKTE MED HELIKOPTER: Politiet satte søndag inn et helikopter i søket etter den savnede kvinnen i Ørsta. Helikopteret skal ta bilder av de mer utilgjengelige delene av søkeområdet. Foto: Politiet

– Vi ble varslet i 19.00-tiden i kveld om at en person hadde gjort funn av en sko med beinrester. Skoen skal være av samme type som Maja Herner hadde på seg da hun forsvant, opplyser påtaleansvarlig Yngve Skovly til TV 2.

Les også: Sperret av fjellområde

Politiet opplyser at de ikke med sikkerhet kan stadfeste at det er den 25 år gamle Herner som er funnet, men at det ikke er registrert noen andre savnede personer i området.

– Levningene må først sendes til kriminaltekniske undersøkelser. Men det er sannsynlig at det er Herner som er funnet, og hennes pårørende er derfor varslet. Slik saken står nå er det ikke holdepunkter for at det har skjedd noe kriminelt, melder politiet.

Flere artikler

 1. DNA-analyse bekrefter at Maja (25) ble funnet i fjellet i Ørsta

 2. DNA-funn bekrefter at Maja (25) er funnet

 3. Politiet søker i fjellet etter funn av beinrester i Ørsta

 4. Erfaren redningsmann fant levningene i Ørsta: – Veldig spesielt

 5. Nytt funn i søket etter savnede Maja (25): – Et gjennombrudd

Fra andre aviser

 1. Politiet avslutter søk etter savnede Maja Herner

  Aftenposten
 2. Levninger etter savnet polsk kvinne funnet

  Aftenposten
 3. Politiet tror den polske kvinnen i Ørsta var utsatt for en fallulykke

  Aftenposten
 4. Tror Maja Justyna Herner døde etter fall fra stor høyde

  Aftenposten
 5. Nye funn av levninger etter polske Maja Herner i Ørsta

  Aftenposten
 6. Funn av levninger etter død person i Nidelva

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no