Setter helikoptrene på bakken etter ulykken

Søndag fikk helikopterselskapet Helitrans beskjed om at deres pilot omkom i helikopterstyrten i Alta.

Til Dagbladet opplyser helikopterselskapet Helitrans at de setter alle helikoptrene på bakken midlertidig etter gårsdagens dødsulykke i Alta, der seks personer mistet livet.

Søndag fikk Helitrans beskjed om at deres pilot omkom i helikopterstyrten i Alta. Piloten var en svensk statsborger. Fem av de omkomne var tidlig i 20-årene, ifølge politiet.

– Det er veldig vondt. Det er ikke så mye annet å si enn at dette er tunge tider, sier Richard A. Simonsen, sjef i Helitrans, til avisen.

les også

Helikopteret i Alta var nytt i juni

Tenker på de pårørende

Helitrans-sjefen beskriver nå et selskap som har satt krisestab, med veldig mange involvert.

– Vi tenker veldig på de pårørende. Både til de som var passasjerer i helikopteret, og selvfølgelig også familien og vennene til vår pilot, sier Simonsen til Dagbladet.

VG snakket lørdag med ordføreren i Alta.

– Mine tanker går nå til familie og venner som har mistet noen de er glade i. Alta-samfunnet er et varmt samfunn og vi slår nå ring rundt dem som har mistet noen, sa ordfører Monica Nielsen (Arbeiderpartiet) til VG.

Kommunen har satt kriseledelse, opprettet et kriseteam med leger og sykepleier og opprettet et pårørendesenter. Det er også åpen kirke i Nordlyskatedralen, opplyser Nielsen.

SATT KRISELEDELSE: Ordfører Monica Nielsen sier Alta-samfunnet nå slår ring rundt dem som har mistet noen. Foto: Arbeiderpartiet

les også

Vitner om ulykken: – De fløy veldig lavt

Tilknytning til festival

Ulykkeshelikopteret var på oppdrag for musikkfestivalen Høstsprell på Kvenvikmoen, et stykke utenfor Alta. Det bekreftet Stig Anton Eliassen i Alta Event til TV 2.

– Deltagere har blitt flydd frem og tilbake i anledning festivalen. Men akkurat nå vet vi veldig lite om ulykken, sa Eliassen til TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder