Kongefamilien overrasket alle på nasjonaldagen

Kongefamilien overrasket alle på nasjonaldagen

  • Xueqi Pang

Kong Harald blir hyllet etter at han og resten av kongefamilien kom kjørende ned fra slottet, etter den høytidelige seremonien på slottsplassen.

Rett før klokken 14, kom to klassiske sorte biler kjørende ut fra Slottet. Sammen med dronning Sonja, etterfulgt av kronprinsparet i egen bil, kjørte familien gjennom Oslo.

Kongefamilien satt i åpne biler, og vinket til folket som hadde samlet seg i gatene, tross coronapandemien, på 17.mai. Her kjører de gjennom et ganske så folktomt Grønland.

Kjøreturen var ikke kunngjort i forveien, og mange ble overrasket over å se Norges konge kjørende nedover Karl Johan. Med politiet på slep, kjørte de blant annet forbi Ullevål Sykehus for å vinke til ansatte og pasienter.

«I en tid hvor vi blir oppfordret til å holde avstand til hverandre kommer kong Harald oss nærmere. I åpen bil kjørte kongen til øst og vest i hovedstaden på 17. mai. På en svært annerledes nasjonaldag gjorde han noe helt spesielt. Slik forankrer han sin plass som hele folkets konge», skriver VG på lederplassen.

Flere artikler

  1. Folkets konge

  2. Slottsplassen stengt for publikum på 17. mai

  3. Christin (46) selger Kong Olavs bil: – Lekker å kjøre

  4. Bare prinsesse Madeleine glimrer med sitt fravær på nasjonaldagen

  5. Se den store forskjellen: Så annerledes er årets feiring