Flere slått og spyttet på av ungdomsgjeng i Oslo

Fire ungdommer i alderen 13–14 år er tatt med på politistasjonen etter at de skal ha sparket og slått flere personer, og vært aggressive mot politiet. En av jentene hadde kniv på seg.

– Det er totalt seks fornærmede som har blitt slått eller spyttet på av en ungdomsgjeng på Majorstuen, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til VG.

De fornærmede skal ha vært på ulike steder på Majorstuen søndag kveld, og ingen er alvorlig skadet, opplyser hun. Hendelsen skal ha skjedd med kort tids mellomrom.

Fire ungdommer er tatt med til politistasjonen.

Foreldre og barnevernsvakten kontaktes

Når politiet kommer til Sørkedalsveien på Majorstuen, treffer de en guttegjeng på rundt ti personer i 13–14-årsalderen.

– Da vi kontrollerte dem for å få en forklaring, begynte de å sette seg veldig opp mot politiet med en aggressiv holdning. Samtlige begynner å dytte politiet. Det er bekymringsfull adferd av så unge ungdommer, forklarer operasjonslederen.

– To av guttene peker seg verst ut, så vi har tatt dem med inn til politistasjonen. Foreldre og barnevernsvakten har blitt kontaktet.

En av jentene bar kniv

I tillegg til dette er to jenter tatt med inn til politistasjonen.

–Jentene er kjenninger for politiet med lignende hendelser, forklarer Skott.

De skal ha sparket og slått totalt fem fornærmede personer på McDonalds, noen hundre meter fra stedet politiet traff på guttegjengen. Politiet har funnet en kniv på en av jentene som har blitt anholdt.

Operasjonslederen legger til at det ikke fremstår som noe relasjon mellom ungdomsgjengen og de fornærmede.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder