STÅR SAMMEN: Frode Kyvåg meldte seg i fjor inn i Arbeiderpartiet. Her sammen med Raymond Johansen (Ap). Foto:Trond Solberg,VG

Melder seg ut av Huseiernes Landsforbund i protest: Frode Kyvåg:– Patetisk av Peter Batta

Tidligere Norway Cup-general Frode Kyvåg har ingen tro på at det feilaktige eiendomsskatt-stuntet til Peter Batta var en tilfeldig glipp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tidligere Norway Cup-general og nyvervet Ap-politiker Frode Kyvåg kommer sin partikamerat Raymond Johansen (Ap) til unnsetning. Han melder seg nå ut av Huseiernes Landsforbund i protest.

Det var hendelsen mandag, da Peter Batta og HL måtte skrote 13.000 plakater om eiendomsskatten på Oslos t-baner, som fikk begeret til å renne over for Kyvåg.

Dette er tredje gang Batta og Huseiernes Landsforbund i forkant av en valgkamp må trekke en reklamekampanje mot eiendomsskatten på grunn av faktafeil.

– Pinlig og patetisk

BLANDET RESPONS: Peter Batta sier han har fått like mye positiv som negativ respons etter at det viste seg at Huseiernes Landsforbunds reklamekampanje i Oslo inneholdt flere faktafeil. Foto:Robert S. Eik,VG

– Dette er både pinlig og patetisk fra Peter Batta. Dette skjer hver eneste valgkamp, og det står ikke bare på unøyaktigheter, men på direkte feilinformasjon. Jeg vil herved ikke identifiseres med Huseiernes Landsforbund, sier Kyvåg til VG.

Sjekk selv!:Hvor mye må du faktisk betale i eiendomsskatt?

Han har ingen tiltro til Battas forklaring om at plakatene ble sendt ut med feilinformasjon på grunn av «feil i trykkeprosessen», og meddelte i går kveld at han trekker sitt medlemskap – etter nesten 20 år i forbundet.

– Det er et klart og bevisst forsøk på å sette Raymond Johansen og eiendomsskatten i et feil lys. Etter at det har skjedd så mange ganger på rad, kan det ikke være tilfeldig. Jeg som hele tiden var under inntrykket av at HL var en politisk nøytral organisasjon. Men Batta driver en steintøff, borgerlig agitasjon, sier han.

– Trenger bedre eldreomsorg

Han mener Oslo formerlig skriker etter bedre eldreomsorg, og Kyvåg mener eiendomsskatten som Johansen har øremerket til dette formålet, er en inntekt man er avhengig av.

Raymonds stjernegalleri: Vil vinne Oslo-makten med kjendiser

– Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere hyler ut om at vi trenger en mye bedre eldreomsorg i byen. Det er da spesielt trist at Batta og Høyrepolitikere indirekte sier at eldreomsorgen er mer enn god nok, sier Kyvåg og legger til:

– Det Batta gjør er å så tvil om Johansens intensjoner om eiendomsskatten og med det skape politikerforakt. Men jeg har tillit til at Oslos befolkning ser at dette handler om å ta vare på byens eldre, avslutter han.

EN PLAKAT TIL BESVÆR: En av de 13.000 plakatene som HL er blitt nødt til å ta ned fra hovedstadens t-banevogner. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Støtte og kritikk om hverandre

– Jeg synes selvfølgelig det er trist at Frode melder seg ut. Samtidig bør det ikke komme som noen overraskelse at HL sin hovedsak i alle år har vært å skjerme medlemmenes boliger for skatt og avgifter, inkludert eiendomsskatten, sier Batta.

HL-lederen forteller at han har fått blandet respons etter kampanje-fadesen.

– Under ti medlemmer har meldt seg ut av forbundet. Like mange har sendt støtteerklæringer til meg og applaudert oss, og sagt at vi bør kjøre Arbeiderpartiet hardere på argumentet om verdig omsorg for eldre, sier han.

– Kyvåg kaller det «patetisk» fra din side, ettersom det er tredje gang du må trekke en kampanje for feil informasjon. Ser du selv at folk har vansker med å tro på at det var en ærlig glipp?

– Vi reagerte så raskt vi kunne da vi oppdaget at uhellet var ute. Jeg synes det er bevis godt nok på at det var et uhell, sier han.

Batta og Huseiernes Landsforbund sender onsdag ut en ny, redigert versjon av plakatene på hovedstadens t-banevogner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder