Krever fire uker og full isolasjon for drapsiktede

De to som mandag ble pågrepet mistenkt for å ha forgiftet en mann i Oslo blir i dag fremstilt for fengsling i Oslo tingrett.

  • Jostein Matre
  • Bjørnar Tommelstad
  • Rolf J. Widerøe

Artikkelen er over fem år gammel

«Politiet vil begjære de to mennene varetektsfengslet i fire uker, herunder to uker i full isolasjon.», skriver Oslo-politiet i en pressemelding torsdag morgen.

Der opplyser de også at de vil begjære lukkede dører under fengslingsmøtet, og at de av hensyn til etterforskningen ikke kan kommentere detaljer knyttet til saken.

– Etterforskningen er i en tidlig fase, og derfor ønsker vi ikke å kommentere omstendighetene rundt dødsfallet eller grunnlaget for siktelsen for øvrig, sier politiadvokat Andreas Strand ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

VG fortalte sent i går kveld at de to skal ha forgiftet en mann som senere døde på Ullevål sykehus. Mannen døde 7. februar i år.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen, sa advokat Hans Olav Bytingsvik til VG onsdag.

Bytingsvik er forsvarer for en av de to siktede mennene. Advokat Benedict de Vibe bekrefter at han forsvarer den andre mannen.

Dødsfallet var uventet og er blitt etterforsket av politiet. Vitner har vært avhørt. I går ble to menn pågrepet og siktet for forsettlig drap. Ingen av dem skal ha noen familiær relasjon til avdøde.

En mann skal i vitneavhør ha forklart at han drev med gjenoppliving. Ambulanse ble tilkalt og den alvorlig syke mannen ble fraktet til Ullevål sykehus. Han døde på sykehuset.

Avdøde og de to siktede skal ikke tilhøre et rusmiljø. Men mannen som døde skal ha fått i seg et medikament forut for at han ble syk.

De to er siktet for forsettelig drap.

Mer om

  1. Krim

Flere artikler

  1. Drapssiktede menn dømt for bedragerier i januar

  2. Giftdrapssaken: Offeret og siktede skal ha truffet hverandre i fengsel

  3. Mor og sønn siktet for drap i Bergen

  4. Politiets teori: Her ble han forgiftet

  5. Musiker dopet ned og drept: Drapssiktet 33-åring legger skylden på kamerat (35) i åpent brev

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder