FUNNET DREPT: Politiet har pågrepet og siktet avdødes ektemann for drap. Her bæres kvinnen natt til lørdag ut av boligen hun ble funnet i.
FUNNET DREPT: Politiet har pågrepet og siktet avdødes ektemann for drap. Her bæres kvinnen natt til lørdag ut av boligen hun ble funnet i. Foto:Petter Emil Wikøren,VG

Ektemann har innrømmet å ha tatt livet av kona

Politiet til VG: – Barnerik familie

INNENRIKS

Forsvarer: – Siktede er bunnløst fortvilet

Ektemannen og småbarnsfaren sier i avhør i natt at han har forårsaket sin kones død. Det er uklart om han erkjenner straffskyld. I dag må trolig barna inn til avhør.

Publisert: Oppdatert: 29.08.15 14:15

Mannen ble i går pågrepet og siktet for drap etter at hans kone ble funnet død i en bolig i Nodeland i Songdalen fredag kveld, ifølge en pressemelding fra Agder politidistrikt.

Lørdag morgen informerer politiet VG om at de har avhørt både vitner og siktede i natt.

– Har den siktede erkjent drap?

– Siktede har erkjent å ha ført til sin ektefelles død. Det er for tidlig å si noe om motiv, og vi ønsker ikke å uttale oss om dødsårsaken på nåværende tidspunkt, sier seksjonssjef driftsenhet midt, John Thomas Homme, til VG.

Har flere barn

Familiefaren meldte seg selv for politiet ved Kristiansand politistasjon i går.

– Den siktede mannen har en barnerik familie, blant annet mindreårige barn. Det er derfor flere barn som må avhøres, sier Homme.

Politiet informerer om at de skal avhøre en av de som har bodd i huset i dag. Det skal ha vært flere personer til stede i boligen i tiden rundt drapet.

Politiet informerer om at både offeret og den siktede er i 40-årene. De er av syrisk opprinnelse, og mannen har bodd i Norge i to år.

Siktedes forsvarer, Knut Henning Larsen, var med i avhøret i natt.

– Han har erkjent de faktiske forhold. Den siktede er i sorg, og er bunnløst fortvilet, sier Larsen til VG lørdag morgen.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling over helgen, og politiets krimteknikkere vil fortsette arbeidet på åstedet. Den avdøde er nå sendt til Oslo for obduksjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ifølge VGs reporter på stedet i går arbeidet krimteknikere i heldekkende hvite dresser natt til lørdag med å samle inn bevis inne i boligen.

Politiet bekrefter for VG lørdag morgen at de har vært på åstedet i natt.

Politiet fikk først meldingen om en alvorlig hendelse klokken 20.50 fredag. Det var da de kom frem til stedet at de fant kvinnen død, opplyser de i pressemeldingen.

– Jeg kom hjem i 19.30-tiden, men oppdaget ikke noe spesielt da. Senere på kvelden så vi plutselig at det var masse politi utenfor, men vi forsto ikke hvorfor før vi leste politiets melding på Twitter, forteller en som bor i det aktuelle nabolaget til VG.

Naboene har ikke hatt noe særlig kontakt med menneskene som bor i den aktuelle eneboligen i det rolige nabolaget i Nodeland.

– Vi var kun på hils, sier en annen i nabolaget.

Her kan du lese mer om