DOLLARKONGEN: Microsoft-grunnlegger Bill Gates bruker all sin tid på sitt fond, Bill & Melinda Gates Foundation. Fredag holdt han frokostmøte på Café Christiania i Oslo. Foto: NTB SCANPIX

Bill Gates besøker ikke kronprinsparet

Verdens rikeste mann roser Norge ** Møter statsminister Erna Solberg klokken 13.00

Bill Gates (58) er blitt en ekte Norge- og kongevenn. Men milliardæren kommer ikke til å avlegge kronprinsparet et besøk denne gangen.

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Verdens rikeste mann og hans familie brukte store deler av sommerferien på sin mye omtalte Norgestur.

Fredag var han tilbake i Oslo igjen for å snakke om hvordan kommersielle investeringer kan hjelpe fattige land. Frokostmøtet ble arrangert av tenketanken Civita.

BILDESPESIAL: Bill Gates besøkte Norge

Cafe Christiania - like ved Stortinget - var fylt til randen av folk, og de fremmøtte fikk et rundt 15 minutter langt foredrag fra Microsoft-grunnleggeren.

Han roste blant annet Norges bruk av Oljefondet, og mente det var riktig av norske myndigheter å ta vare på det til kommende generasjoner.

- Norge har en god pengestyring, sier han.

Bill møter Erna

Likevel håper 58-åringen, som ifølge Bloomberg skal være god for rundt 425 milliarder kroner, at Norge vil investere mer i utviklingsland i tiden fremover.

- Det er større risiko knyttet til slike investeringer. Men det er mulig å tjene penger på det, sier han.

KONGEVENNER: Bill Gates og kona Melinda er blitt gode venner av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Her Gates farvel med kronprinsparet, etter å ha besøkt dem på hytta i Kristiansand i sommer. Foto: PETTER EMIL WIKØREN

Etterpå var det duket for spørsmålsrunder. I panelet satt også Finansdepartementets ferske statssekretær, Jon Gunnar Pedersen, og generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Klokken halv ti var møtet over, og Gates hastet inn i en ventende bil fra Oslo Limousinservice.

Under Gates' besøk i sommer brukte han mye tid med kronprinsparet og deres barn. Så blir ikke tilfelle denne gangen.

- Jeg kommer ikke til å møte dem på denne turen, sier en høflig Gates til VG.

Klokken 13.00 fredag har han et avtalt møte med statsminister Erna Solberg.

VG var i kontakt med kommunikasjonssjef på slottet, Marianne Hagen tidligere fredag. Hun ønsker ikke å kommentere om kronprinsen skulle møte Gates.

Kronprinsesse Mette-Marit er for tiden på sykehuset, hvor hun skal nakke-opereres.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder