Hareide vil fortsette sonderingene

Vårt Land: KrF-lederen frarådet regjeringsdeltakelse

Hareide: Vi fortsetter

Stortingsgruppa sier ja til videre samtaler

GARDERMOEN (VG) KrF-leder Knut Arild Hareide har anbefalt partiet å fortsette regjeringssamtalene med Høyre, Frp og Venstre.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg har jeg gitt råd om at KrF fortsetter sonderingssamtaler med Høyre, Frp og Venstre i morgen. Det er slik at landsstyret har lagt vekt på viktige saker for oss, som familie, menneskeverd og en god distrikts- og landbrukspolitikk, sier Knut Arild Hareide etter partiets landsstyremøte onsdag ettermiddag.

VG Direkte: Følg utviklingen i regjeringssamtalene

Klokken 19 møtte KrFs stortingsgruppe for å formelt avgjøre hvorvidt partiet skal fortsette sonderingene eller ikke.

- Vi fortsetter sonderingene fordi vi fortsatt ser behvet for ytterligere avklaringer, sier parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen.

Ifølge kilder som deltok i møtet medn landsstyret onsdag ettermiddag, skal stemningen i KrF-møtet ha vært "god", til tross for nesten fire timer uten pause.

- Mente KrF burde si nei

KrF-lederen ville ikke ifølge NTB ikke kommentere om han anbefaler partiet å gå i regjeringen eller ikke.

Kort tid før møtet ble avsluttet meldte Vårt Land at Hareide skal ha frarådet regjeringsdeltakelse.

- Det vi kjenner til er at Knut Arild Hareide har anbefalt partiet til å ikke gå inn i regjering på basis av de sonderingene til nå, sa samfunnsredaktør i Vårt Land, Berit Aalborg, til NRKs Dagsnytt 18.

Ifølge Vårt Land har sonderingene vært svært tøffe for både KrF og Venstre. Da partiet samlet seg tirsdag ga Hareide uttrykk for at KrF ikke har fått stort nok handlingsrom i saker som fattigdomsbekjempelse og andre sosiale tiltak, skriver avisen.

- Ålborg og Vårt Land pleier å ha gode kilder i KrF, sier politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit.

Frp-skepsis

Onsdag skrev VG at flere topptillitsvalgte i KrF vil anbefale partiet å si nei til å sitte i regjering med Frp under landsstyremøtet i ettermiddag.

En av de viktige grunnene er at Siv Jensen og Frp-ledelsen ikke har tatt noe oppgjør med de kontroversielle innvandrings-uttalelsene fra flere sentrale Frp-medlemmer.

Da Hareide møtte sine partifeller i møterommet Valhall 2 på Radisson Blu-hotellet på Gardermoen klokken 15, gjentok han løftet partiet ga i valgkampen:

- Kjære landsstyre. Vi har lovet å gi landet en ny regjering. Det løftet skal vi holde. Men nå skal vi i fellesskap avgjøre om vi skal gå inn i den regjeringen eller om vi skal fortsette som en konstruktiv opposisjon, sa Hareide.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder