INNRØMMER: Den filippinske kona (30) til Helge Irgens (61) innrømmer å ha drept sin mann i deres hjem på Sotra utenfor Bergen sommeren 2014. Foto:Privat,

Giftdrapet på Sotra: Innrømmer å ha drept ektemannen

Kona (31) til Helge Irgens (61) har innrømmet i avhør at hun drepte mannen sin.

- Hun har erkjent straffskyld for forsettlig drap og det er en lettelse for henne å ha fått erkjent dette nå.

Erkjennelsen kom i det første avhørent hvor kvinnen hadde med sin forsvarer torsdag denne uken.

- Hun sier det var noe hun gjorde i affekt, sier kvinnens forsvarer Jannicke Keller-Fløystad til VG.

Les også:Slik reagerte døtrene

- Hva sier hun om grunnen til at hun har gjort dette mot sin ektemann?

- Jeg kan ikke kommentere på det nåværende tidspunkt hva hun har sagt om dette, men en dag vil jo det bli det kjent, sier forsvareren.

Fra Filippinene

25. juni i fjor ble Helge Irgens (61) ble funnet død, forgiftet av kullos, på soverommet i hjemmet sitt på Sotra i Hordaland.

DREPT AV KONA: Helge Irgens (61) ble ifølge sin filippinske kone drept i deres hjem på Sotra utenfor Bergen sommeren 2014. Ihvertfall har hun erkjent det i avhør denne uken. Foto: PRIVAT Foto: ,

Hans 31- årige kone ble siktet og fengslet i fire uker 19. februar i år. Hun har nå erkjent forsettlig drap på ektemannen.

31-åringen, som opprinnelig kommer fra Filippinene, ble pågrepet på Oslo Lufthavn Gardermoen i februar. Da hadde hun vært i opprinnelseslandet siden 4. desember i fjor.

Søkte på drapsmetoder

Politiet trodde først det var et naturlig dødsfall, men da den endelige obduksjonsrapporten kom i september, viste det seg at 61-åringen var død som følge av kullosforgiftning.

Politiet mener kvinnen planla drapet på sin ektemann nøye.

Gjennombruddet i saken fikk etterforskerne i søkehistorikken i en nettleser på en datamaskin som knyttes til siktede. Der kom det opp at noen hadde søkt på drapsmetoder.

Døtrene måtte mase

For Helge Irgens sine døtre kom nyheten om at han kunne være drept, som et sjokk.

De har fortalt til VG at de er svært misfornøyde med politiets arbeid i saken. De hevder blant annet at de måtte mase på politiet for å få dem til å ta beslag i datamaskiner og mobiltelefoner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder