TORGALLMENNINGEN: Tradisjonsrike Holbergstuen og Café Lido er blant spisestedene i Bergen som nå får påpakning av Mattilsynet. Foto: HENNING CARR EKROLL/VG

15 spisesteder får refs av Mattilsynet

Bergen (NTB): Mattilsynet har gitt 15 av 40 spisesteder i Bergen karakteren mindre bra under et uanmeldt besøk torsdag 24. april.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Under kontrollen undersøkte de forhold som renhold og orden, temperaturkontroll, lagring og håndtering av matvarer, personlig hygiene samt skadedyrkontroll.

Ingen steder ble stengt, men de som har fått påvist regelbrudd, må utbedre dem innen en gitt tidsfrist. Sju spisesteder fikk karakteren «meget bra» og 18 «bra».

- Vi er fornøyd med at ingen av stedene hadde så alvorlige avvik at de ble stengt, sier førsteinspektør i Irmelin Hansen Grini i Mattilsynet til Bergensavisen.

Nesten halvparten av stedene må følge opp påviste brudd innen en gitt frist.

- Avvik som gikk igjen, gjaldt dårlig renhold og orden, sier Grini til Bergens Tidende.

Blant de femten som fikk påpakning var, ifølge Bergens Tidende, blant annet kjente Holbergstuen på Galleriet kjøpesenter, Michelsen på Festplassen og Lido café på Torgallmenningen.

I fjor sommer fikk tre steder karakteren dårlig i en lignende kontroll. Både i 2012 og 2013 fattet Mattilsynet i Bergen og omegn ti vedtak om stenging. Per 2. april i år har de allerede stengt elleve steder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder