Jonas Gahr Støre: - Vi er mange som ønsker henne god bedring

SENDER GODE TANKER: Hallvard Flatland sier hans erfaring er at pågangsmot og støtte fra de nærmeste er det viktigste når man står i tøff og vanskelig sykdom. Han opplevde støtte fra Petter og Gunhild Stordalen da han var syk, og nå krysser han fingrene for Gunhild som opplever alvorlig sykdom. Foto:Magnar Kirknes / Hallgeir Vågenes,VG

Hallvard Flatland til Gunhild Stordalen: – Ha pågangsmot og nærhet

Da Hallvard Flatland ble kjent med nyheten om den
alvorlige sykdommen som Gunhild Stordalen har, fikk han flashback til tiden da han selv svevde mellom liv og død.

Artikkelen er over fem år gammel

Eksterne lenker

Systemisk sklerose (sklerodermi) - NHI.nosklerodermi – Store medisinske leksikon

– Det som var veldig spesielt var at min datter Bettina på den tiden jobbet for Petter Stordalen. Da de ble kjent med at jeg var alvorlig syk, var de raskt frempå og ville hjelpe. De sa at de ville fly meg hvor som helst i verden for at jeg skulle få den aller beste behandlingen. Det sier noe om generøsiteten til ekteparet, sier Hallvard Flatland til VG i dag.

Men den kjente TV-profilen hadde ikke behov for behandling i utlandet. Han takker i dag Rikshospitalet og professor Aukrust for å ha gitt ham «den beste behandlingen» han kunne få.

Flatland kjenner både Petter og Gunhild Stordalen, og da nyheten om Gunhilds sykdom ble kjent i går kveld, kom også tankene om hans egen kamp for livet sterkt tilbake.

– Jeg har jo fått kjenne på hva dette handler om. Det er en tøff kamp for den det gjelder og de nærmeste som står rundt. Jeg krysser fingrene, sender gode tanke og håper på det aller best for Gunhild nå, sier Hallvard Flatland.

– Du har selv levd med å se døden i øynene, hva slags råd kan man gi i en slik situasjon som Gunhild Stordalen er i nå?

– Det er veldig viktig at man har pågangsmotet som trengs for å kjempe den tøffe kampen. Men i ettertid kan jeg si at det aller viktigste for meg var å ha de nærmeste så nær meg. At de stilte opp for meg og satt ved sykesenga. Det betydde så veldig mye for at jeg skulle klare å kjempe, sier Hallvard Flatland, og fortsetter:

PAR I HJERTER OG BUSINESS: Petter og Gunhild Stordalen står sammen om alt - og nå også Gunhilds alvorlige sykdom. Siden midten av oktober har ekteparet brukt all tid på å finne den beste behandlingen legevitenskapen kan tilby. FOTO: THOMAS JOHANSSON Foto: ,

– Nå tenker jeg ; du verden så heldig jeg er som hadde noen som sto meg nær når sykdommen herjet som verst. Og jeg vet at det har Gunhild også nå, sier Flatland til VG.

ALVORLIG DIAGNOSE: Slik skal Gunhild kjempe mot syldommen

VG+ : Slik var Gunhild Stordalens vei fra Muggerud til Bygdøy (krever innlogging)

Mange støtteerklæringer

Det er mange som har uttalt sin støtte til Gunhild Stordalen etter at det ble kjent at hun er syk. Blant annet på mikrobloggen Twitter har mange ønsket henne god bedring og lykke til i kampen mot sykdommen.

ØNSKER GOD BEDRING: Jonas Gahr Støre sier det er mange som ønsker Gunhild Stordalen god bedring i denne vanskelige tiden. FOTO: MATHIAS JØRGENSEN/VG Foto: ,

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre, sitter i fagrådet til Eat, organisasjonen som Gunhild Stordalen har tatt initativet til og som hun leder. Støre har ikke hatt en aktiv rolle i driften, men har blant annet gitt råd om internasjonal samarbeid.

– Det er en sterk historie. Vi er mange som ønsker henne god bedring, styrke og mot til den behandlingen hun nå skal igjennom, sier Jonas Gahr Støre.

Det var Gunhild Stordalen selv som fortalte Støre om sykdommen for et par uker siden.

– Jeg har vært klar over hvor alvorlig dette er. Samtidig kjenner jeg igjen engasjementet hennes når jeg denne uken har mottatt flere meldinger fra henne om møter i Eat på nyåret. Selv nå hviler hun ikke for det hun tror på, sier Støre til VG.

– Vi skal bidra

VIL KLARE DET: Gunhild Stordalens samarbeidspartner i Eat og Rema-sjef Ole Robert Reitan sier han har full tro på at Gunhild vil overvinne sykdommen. Foto:Magnar Kirknes,VG

Gunhild Stordalen fikk også med matmilliardær Ole Robert Reitan i arbeidet med Eat.

- Gunhild er en sterk dame, og vi har full tro på at dette skal hun klare, sier Reitan til VG.

Da han ble med i intiativet i mai i år sa han at han at det ikke var vanskelig å si ja. Reitan-gruppen fyller kjøleskapene til hver fjerde nordmann.

- Vi skal bidra til at han Gunhilds hjertesaker som mat og miljø løftes enda høyere på dagsorden i årene som kommer. De hun har fått til gjennom Eat er imponerende og inspirerende for oss alle, sier Ole Robert Reitan.

– Tragisk

Abid Raja og kona Nadia har deltatt på Stordalens fester de siste årene, og paret er

blitt godt kjent med Stordalen-paret. Gunhild Stordalen var med i oppstartsfasen da Abid Raja tok initiativet til den flerkulturelle tenketanken Minotenk.

TRIST: Venstrepolitiker Abid Raja ble kjent med Gunhild Stordalen under oppstartfasen av tenketanken Minotenk. Foto: Espen Braata/VG Foto: ,

– Det er forferdelig tragisk og triste nyheter. Vi ber for henne, og gråter med både henne og Petter i deres livs vanskeligste tid, sier Abid Raja.

Han og kona ble kjent med Gunhild Stordalen for fem-seks år siden.

– Vi har lært å kjenne henne som en ekstremt dedikert dame til sine saker. Miljøsaken, bærekraftig utvikling og hennes brennende engasjement for Eat. Vi har sjeldent møtt mennesker som har så mye livsglede , og vi håper og ber for at hun vil klare den eksperimentelle behandlingen. Verden trenger Gunhild, sier Raja.

PETTER STORDALEN: Gunhild sier «I’ll be back»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder